Fietsen en wandelen langs hunebedden

Borger De ANWB houdt samen met Staatsbosbeheer, Geopark de Hondsrug en het Hunebedcentrum op zondag 26 mei een fiets- en wandeltocht in het Geopark in Drenthe.

De tochten lopen door heuvelachtig landschap, door bossen, heidevelden en beekdalen en langs hunebedden. De tochten starten vanaf 10.00 tot 14.00 uur bij het Hunebedcentrum in Borger. Deelname is gratis. Aanmelden via www.anwb.nl/hunebedden

Flintenroute

De fietstocht is de Flintenroute (44 km). Deze kunnen liefhebbers op eigen gelegenheid fietsen aan de hand van een routeboekje. Deze route geeft een mooie kijk op de bijzondere natuur in het gebied. Klim tijdens een tussenstop in de uitkijktoren op de heuvel Poolshoogte om ook vanuit de lucht een prachtig uitzicht te hebben op het gebied.

Oek wandelroute

De wandeltocht volgt de Oek wandelroute (6 km) en is speciaal gemaakt voor gezinnen met jonge kinderen. Bij de start ontvangen de wandelaars een routeboekje. Het verhaal van deze wandelroute ontstaat ruim 5.000 jaar geleden bij het 6-jarige jongetje Oek. Samen met zijn vader, moeder, zusje en opa leefde hij in deze omgeving. De wandeling leidt langs grafheuvels en hunebedden en leert kinderen spelenderwijs meer over de manier van leven toentertijd en de geschiedenis van het landschap.