De Postkoets van de Kibbelhoek

Spier - Drenthe ontdekken op een moderne manier. Het kan met een tabletgame getiteld ‘De Postkoets van de Kibbelhoek’. Het gezinsspel is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar. Via een tocht van ongeveer 2,5 kilometer door het nationaal park Dwingelderveld maken spelers kennis met Drenthe vanuit een verfrissend perspectief.

Het bedrijf Doornroos Imagineers van Marieke van Doorn staat aan de wieg van het spel. Marieke wilde een spel ontwikkelen waarbij kinderen vanaf 8 jaar op een leuke en interactieve manier de natuur in gaan. Naast dat de kinderen kennis van die natuur op doen, ervaren ze ook de historie van het landschap en dat alles in een spannende game.

Staatsbosbeheer Dwingelderveld wilde gastheer zijn en werkte intensief mee bij de ontwikkeling van de game. Uitgiftepunt is van 1 april tot 1 november de Boslounge in Spier, daarbuiten of bij incidentele sluiting van de Boslounge, de receptie van Hotel Van der Valk.

Om het spel te spelen moet een of meerdere tablets geboekt worden via https://thenaturegame.nl/drenthe. De kosten hiervoor zijn 17,50 euro per tablet. Met de tablet kunnen spelers 360 graden om zich heen kijken, dat maakt het lastig om één tablet met meer personen te delen.

The Nature Game Drenthe is een samenwerking tussen toeristisch-recreatieve bedrijven uit vier gemeenten in Zuidwest Drenthe: Westerveld, De Wolden, Midden-Drenthe en Hoogeveen. Alle vier ondernemersverenigingen zijn verenigd in de Stichting Toeristische Promotie Zuid West Drenthe (STPZWD).

Deze stichting heeft een Europese subsidie aangevraagd om deze game, waarvan al in een versie draaide op de Hoge Veluwe, voor Drenthe te ontwikkelen.