Ultieme poging om marktconflict op te lossen

Hoogeveen – Er komt een externe adviseur die naar een oplossing voor het conflict over de locatie van een viskraam die na de verhuizing van de markt aan het terras van De Koffiepot grenst, gaat kijken. Dit beloofde wethouder Jan Steenbergen woensdagavond tijdens de gemeenteraadsvergadering.

De Koffiepot vreest ‘geuroverlast’ van een viskraam wanneer de markt op 3 juni wordt teruggeplaatst wordt. Wethouder Jan Steenbergen had de gemeenteraad twee weken geleden verteld dat er geen andere plek voor de viskraam gevonden kon worden. Vier partijen dienden woensdagavond een motie in waarin werd opgeroepen op toch nog een poging te doen om de problemen op te lossen.

Partijen hebben al omtafel gezeten

Een sceptische wethouder wilde hier wel in meegaan. ‘We hebben de afgelopen week nog om tafel gezeten om het probleem op te lossen, maar dat is niet gelukt. Wij hebben met twee viskramen en twee frituurkramen te maken. Dan is het haast onmogelijk om niemand overlast te laten hebben. Toch willen we een ultieme poging doen en willen we een onafhankelijk expert naar de materie laten kijken.’

Overigens betekent dit wel dat de verhuizing van de mark misschien uitgesteld moet worden.