Fietscrossbaan is weer een stapje dichterbij

Hoogeveen - De aanleg van een fietscrossbaan in het Steenbergerpark is weer een stapje dichterbij. Nadat begin maart de Stichting Fietscrossbaan Steenbergerpark officieel is opgericht, zijn nu ook de eerste financiële bijdragen binnen.

In totaal is voor de realisatie van het plan zo’n 30.000 euro nodig. Met de toezegging van 10.000 euro van de gemeente Hoogeveen en 5.000 euro van TVM is de stichting al een mooi eind op weg. Dit tot blijdschap van Maria Bentum, de initiatiefneemster van het plan, die 2,5 jaar geleden al met het idee hiervoor rondliep. Zij hoopt op een sneeuwbaleffect. ‘Wie weet volgen nu meerdere bedrijven en instanties’, vertelt ze hoopvol. Inmiddels zijn ook diverse fondsen aangeschreven, waaronder Jantje Beton en Op Fietse. ‘Onze aanvraag is door Jantje Beton helaas afgewezen, omdat dit fonds vooral gericht is op spelen, terwijl ons initiatief als sport wordt gezien. Dat klopt eigenlijk niet, want ook bij fietscross gaat het immers om spelen. Dat was een teleurstelling, maar we hebben gelukkig nog meerdere aanvragen lopen.’

In maart vertelde Bentum al dat een crossbaan in Smilde als voorbeeld dient voor de baan in Hoogeveen. ‘Dit is een professionele baan met een goede toplaag, waardoor het niet bij regen een modderige toestand wordt.’ Zij sprak toen ook de verwachting uit dat de baan in het voorjaar van 2020 gerealiseerd kan worden en met een beetje geluk zelfs al dit najaar.