Gemeenteraad spreekt vanavond over De Koffiepot

Hoogeveen -De situatie van De Koffiepot blijft de gemoederen in de Hoogeveense gemeenteraad bezighouden. Vier partijen dienen vanavond een motie in waarin de gemeente wordt opgeroepen om samen met de ondernemer van De Koffiepot, Stichting Centrummanagement en de marktcommissie op de tafel te gaan zitten.

Op dit moment ondergaat de Hoofdstraat een opknapbeurt. Als dit klaar is krijgt de markt een definitieve nieuwe indeling. Het terras van De Koffiepot gaat dan grenzen aan een viskraam. De eigenaren van De Koffioepot hebben hier hun ongenoegen over geuit omdat ze geuroverlast vrezen.

Viskraam grenst aan terras

Op vragen hierover antwoordde wethouder Jan Steenbergen eerder dat er geen andere optie was dan waarvoor nu gekozen is. Op een andere plaats zou de viskraam volgens hem ook overlast veroorzaken. De locatie van de markt iets veranderen is ook geen optie omdat dit ten koste zou gaan van de gezelligheid op de pleinen.

De afgelopen dagen heeft de gemeenteraad hier meerdere brieven over ontvangen. Voor D66, GroenLinks, SP en VVD was dit reden om vanavond een motie in te dienen in de raad, waarin wordt opgeroepen om naar op oplossing voor de problematie rond De Koffiepot te kijken.