Kunstwark in ‘t Park enorm gegroeid

Hoogeveen - ‘Het wordt weer een groots spektakel’, zeggen Maria Peeters en Jenny Koopmans van Kunstwark in ‘t Park enthousiast. De zevende editie van het kunstfestival is gegroeid naar maar liefst 74 deelnemers met een grote diversiteit aan kunstvormen.

Onlangs heeft Kunstwark in 't Park een donatie gekregen van Univè, in de vorm van een geluidsinstallatie en deze zal bij opening van het festival om 11.00 uur feestelijk overhandigd worden. Zaterdag zijn bezoekers tot 16.00 uur bezoekers welkom in het park bij het Jannes van der Sleedenhuis, locatie Wolfsbos.

Graffitikunstenaar

Tijdens het festival zal graffitikunstenaar Marco Jassies een kunstwerk maken op folie. Dit jaar wordt de muziek verzorgd door Arnoud Kas, een poptroubadour die zichzelf begeleidt op gitaar. Iedereen die een verzoeknummer heeft kan dit bij hem aanvragen.

Fotowedstrijd

Nieuw dit jaar is de fotowedstrijd ‘Mijn Kunstklik’. Alle ingestuurde foto`s zijn te bezichtigen tijdens het festival. De winnaar wordt om 14.00 uur bekendgemaakt en ontvangt een passende prijs. De foto-inzendingen zijn beoordeeld door de juryleden Kim Stellingwerf, Bart Pijper en GertJan Dieters.

De organisatie vraagt bezoekers om zoveel mogelijk op de fiets te komen, automobilisten wordt gevraagd de auto te parkeren bij de voetbalvelden aan de Mr. Cramerweg.

De toegang tot het kunstfestival is gratis.