Atleten HAC’63 pieken in regio

Zwiggelte / Meppel - Voor de atleten van HAC’63 was het een prachtig hardloopweekend. In de regio van Hoogeveen stonden diverse wedstrijden op het programma: de Midden-Drentheloop, de Hardenberg City Run en zondag de Rietplasloop en de Meppel City.

Zaterdagmiddag vond de 33e Midden Drenthe Loop plaats. Voor de 5 en de 10 kilometer was een nieuw parcours uitgezet. Helaas bleek het nieuwe parcours iets langer dan 5 kilometer te zijn. Voor Jannes Dolfing geen probleem, hij won met de gemak bij de heren 40+. HAC’63 atlete Sandra Medendorp liet, ondanks een warme dag, zien weer helemaal terug te zijn. Zij won de halve marathon in een mooie tijd van 1 uur en 41 minuten. Bram Veenbeer, voelde zich de hele week niet top, maar toch wist hij met deze warme omstandigheden een snelle tijd neer te zetten. Na 1 uur en 26 minuten kwam hij op de halve marathon als eerste over de streep.

Hardenberg

Veel HAC’63-atleten kozen voor het gezellige centrum van Hardenberg om hun wedstrijd te lopen. De organisatie had de wedstrijd dit jaar van april naar mei verplaatst en naar de zaterdagavond. Bij de jeugd liepen Nora-Lynn Otten, Wilbert Knol, Marielle Lensen en Milou Karssies in de prijzen. HAC’63 atlete Truus Luten werd tweede bij de dames 45+ op de 5 kilometer. Gert-Jan Stevens komt na een rustigere periode steeds meer in vorm en werd tweede op de tien kilometer. Bert Karssies en Erwin Kip, beide trainend bij HAC’63 werden tweede en derde op deze afstand. Simon Hooijer pakte bij de heren 50+ de derde plaats op de halve marathon.

Meppel City Run

De warme omstandigheden in het centrum van Meppel konden Alwin Heijting niet deren. Met ruim twee minuten voorsprong pakte hij wederom dit jaar de winst op de 8 mijl. Een maand na de marathon van Enschede was hijzelf nog niet helemaal tevreden. Na een periode van rust, moet de snelheid nog weer terugkomen na de marathon trainingen.

De derde plaats bij de dames op de 4 mijl was voor Ine Strijker, eveneens trainend bij HAC’63. In voorbereiding op de triatlon, blijft deze wedstrijd door het centrum van Meppel toch één van haar favorieten. Ze moest Marije Hulzebos, oud HAC’63 atlete voor zich dulden. Ook bij de G-atleten stonden veel atleten van HAC’63 aan de start.

Rietplasloop

Zondag vond in Emmen de Rietplasloop plaats. Cathy van Es werd derde op de vijftien kilometer in deze warme editie. Aangezien ze deze week deelneemt aan het NK survival (7km) voor MBO studenten in Heerenveen, wilde ze deze wedstrijd lopen als pittige duurloop. Martijn Croon was de snelste op de tien kilometer.