HHV vloert Elko in thuiswedstrijd

Hollandscheveld - HHV heeft de punten in eigen huis gehouden door te winnen van Elko. De Elimmers verliezen op hun beurt de tweede derby op rij, na eerder verlies tegen Thrianta.

Na de overtuigende overwinning van vorige week tegen TOP, stond HHV vol vertrouwen klaar om te spelen tegen Elko uit Elim. HHV startte in de aanval met Jarno Hein, Stef Zwartscholten, Janique Zomer en Mandy Schuring, in de verdediging startten Fabian Smit, Corneel Kikkert, Lisa Pekel en Irene Hartman.

Elko kwam sterk terug in eerste helft

Na het eerste fluitsignaal begon HHV soepel aan de wedstrijd. De eerste minuten van de wedstrijd gingen HHV goed af. De stand was al snel 6-2, maar de voorsprong bleef niet voor kange tijd. HHV verloor concentratie, waardoor de stand omdraaide naar 6-8. HHV liet de moed niet zakken en krikte de stand op naar 14-12, met deze stand gingen ze de rust in.

In de rust gaf Gerben Koen aan dat de concentratie belangrijk was, HHV moest gefocust blijven wilden ze de wedstrijd winnen. De laatste paar minuten van de eerste helft waren slordig en HHV moest zich in de tweede helft weer herpakken.

Met het hoofd opgeheven ging HHV de tweede helft in. HHV herpakte zich goed en wist de korf te vinden, echter deed de ploeg uit Elim hetzelfde. De stand ging gelijk op, tot HHV een voorsprong wist te pakken. Deze liep op naar een stand van 26-19, waarop scheidsrechter Ruizendaal de wedstrijd affloot. HHV wist de punten zo in Hollandscheveld te houden en de Elimmers keerden puntloos huiswaarts.

Het tweede van HHV stond paraat maar de wedstrijd ging niet door. Volgende week speelt HHV 2 om 14.00 tegen Regio’72 in Vaassen. Hierna volgt HHV 1 om 15.30 uur.