Hoogeveen zaterdag verslaat hekkensluiter

Bant - In een wedstrijd waar niets meer op het spel stond, heeft Hoogeveen zaterdag eenvoudig gewonnen van hekkensluiter Bant. In een wedstrijd waarin het tempo laag lag werd het uiteindelijk 1-4 voor de Hoogeveners.

Sinds vorige week, toen plaatsing zeker was, heeft de ploeg van trainer Edward Sabandar het vizier gericht op de nacompetitie. Daarin moet uiteindelijk promotie naar de tweede klasse worden afgedwongen. Het is dan ook vooral zaak om in vorm te raken voor het toetje en geen schade op te lopen.

Bant speelde laatste zelfstandige thuiswedstrijd

Voor Bant was het een historisch duel. Het was namelijk de laatste thuiswedstrijd van de polderbewoners als zelfstandige club. Volgend seizoen vormen ze een combinatieteam met Creil. Het laatste seizoen gaat niet de geschiedenisboeken in. Tot nu toe behaalde men slechts negen punten en kreeg men tot zaterdag al 89 doelpunten tegen. Daar kwamen er dus nog vier bij.

Ruben de Haas opende na een kwartier de score. Daarna duurde het even voordat broertje Jesse in de 34e minuut de tweede treffer op het bord bracht.

In de tweede helft maakte Brian Leepel er 0-3 van, waarna Max Bouma iets terugdeed namens de thuisploeg. Bant speelde op dat moment al met 10 spelers omdat Dennis Seine rood kreeg. Brian Leepel, bezig aan zijn laatste weken als voetballer, bepaalde de stand uiteindelijk op 1-4.