Leger opent nieuwe winkel

Hoogeveen - Het Leger des Heils opent woensdag officieel de deuren van haar winkel aan de Schutstraat 40. Burgemeester Karel Loohuis en commissionar Hannelise Tvedt van het Leger des Heils verrichten samen de openingshandeling.

In de Schutstraat 40 vinden een kledingwinkel, inloop voor dak- en thuislozen en een huiskamer voor de buurt onderdak onder de noemer Bij Bosshardt, een initiatief van Leger des Heils in samenwerking met het Diaconaal Platform Hoogeveen.

Bij Bosshardt is meer dan alleen een ontmoetingsplaats

Bij Bosshardt is een concept van het Leger des Heils en is bedoeld als een ontmoetingsplek in de buurt. Een ontmoetingsplek waar iedereen jong en oud, arm en rijk, allochtoon en autochtoon welkom is. Iedereen kan er terecht voor een kop koffie, een luisterend oor, maaltijden of andere activiteiten. Iedere bezoeker is deelnemer. De een wat actiever dan de ander. De activiteiten die door Bij Bosshardt worden gehouden worden bepaald door de wensen en behoeften in de buurt. De medewerkers van Bij Bosshardt hebben een belangrijke verbindende rol. Zij zijn de oren en de ogen van de buurt. Wanneer nodig kunnen zij bezoekers vroegtijdig doorverwijzen naar hulpinstanties. Tevens wordt er veel gebruik gemaakt van vrijwilligers. Binnen deze Bij Bosshardt zijn ook alle faciliteiten aanwezig van een dagopvang voor dak- en thuislozen. De Bij Bosshardt is elke werkdag open van 10.30 tot 16.30 uur.