RSG Wolfsbos haalt ruim 2.000 euro op voor goede doelen

Hoogeveen - In april hebben zo’n 100 leerlingen en medewerkers van RSG Wolfsbos meegedaan aan de Hoogeveense Cascaderun.

De school heeft het inschrijfgeld betaald voor deelnemers. Als tegenprestatie zijn de deelnemers op zoek gegaan naar zo veel mogelijk sponsoren om geld bij elkaar te lopen voor Unicef, Kika en Stichting Leergeld Hoogeveen. De opbrengst van € 2.059,56 is overhandigd aan de vertegenwoordigers van de goede doelen.

Unicef, Kika en Stichting Leergeld Hoogeveen

De opbrengst van het sponsorgeld wordt verdeeld onder de goede doelen Kika en Unicef en Stichting Leergeld Hoogeveen.

Docent Eduard Botter geeft aan: “We hebben bewust gekozen voor deze drie organisaties omdat ze zich inzetten voor kinderen. Zo zijn er ook in Hoogeveen kinderen die om financiële redenen niet mee kunnen doen aan activiteiten die voor hun leeftijdsgenootjes heel normaal zijn. Stichting Leergeld Hoogeveen heeft oog voor deze kinderen en biedt hen mogelijkheden om wel deel te nemen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten. Dit is één van de manieren waarop leerlingen en personeel van RSG Wolfsbos zich inzetten voor de samenleving.”

Afgelopen week werd de cheque door Ina Hut en Eduard Botter overhandigd aan de vertegenwoordigers Roelien van der Haar (Unicef), Ina ten Caat-Engels (Kika) en Akke Hoekstra (Stichting Leergeld Hoogeveen).

Gezonde school

RSG Wolfsbos heeft dit jaar voor de dertiende keer meegedaan aan de Cascaderun. Ina Hut, coördinator van de Cascaderun op RSG Wolfsbos legt uit: ‘Bewegen is gezond, dat vinden we als school heel belangrijk. Elk jaar proberen we weer zoveel mogelijk leerlingen en medewerkers enthousiast te maken om mee te doen aan de Cascaderun. Om onze lopers een beetje extra te stimuleren, zijn er ook nog leuke prijzen te winnen voor degenen die het meeste geld voor de goede doelen binnen halen. Net als vorig jaar hebben Ruth IJmker (€ 116,70) en Robin Kikkert (€ 140,-) het meeste geld bij elkaar gelopen. Beide leerlingen worden beloond met een bioscoopbon.’