Hodo wint overtuigend van Schoonebeek

Hollandscheveld - De spanning neemt wekelijks toe in de 4e klasse E. Koploper Hodo moest het opnemen tegen nummer 10 van de ranglijst v.v. Schoonebeek. Hodo, dat tot en met wedstrijddag 24, samen met Pesse de koppositie deelde.

Alleen het doelsaldo was in het voordeel van de mannen André Blom(plus 12). Pesse speelde tegen KSC uit Schoonoord, dat nog streed voor een periodetitel. De wedstrijd stond onder de goed leidende scheidsrechter Henk Scholte Alberts uit Valthermond.

Hodo begon aftastend

Beide teams begonnen met de nodige voorzichtigheid en aftasting aan de deze wedstrijd. De eerste kans was voor Hodo. Patrick Timmermans, de man die onlangs twee sterren had behaald, te weten 50 doelpunten in zijn voetballoopbaan bij VVAK en Hodo kopte rakelings over. Na bijna een half uur spelen was het wederom Patrick Timmerman, die in scoringspositie kwam na een prima voorzet van de goedspelende Dave Padding.

Kort daarna was het wederom Dave Padding, die keeper Martin Berens, met een prima schot, gestrekt naar de benedenhoek zag gaan en de bal twee keer tot een corner moest verwerken. In de 39e minuut was het Patrick Timmerman, die de 1-0 op het scorebord bracht. Een prima genomen hoekschop van Jorn Smit werd ingekopt. Slechts enkele minuten daarna was het Jorn Smit, na een prima pass van Dave Padding, de 2-0 scoorde.

Na de thee kwamen de Hodo-spelers met een verdiende voorsprong uit de kleedkamer en zochten gelijk de aanval. Vanzelfsprekend was de tussenstand van KSC tegen concurrent Pesse onderwerp van gesprek langs de lijn. Schoonebeek,dat strijd tegen de op de loer liggende nacompetitie, gaf zich zo maar niet gewonnen. Aan beide kanten werd er dan ook volop gewisseld. In de 63e minuut was het Jorn Smit, die zijn inzet na een prima pass van Dave Padding zag geblokt door verdediger René Streuer van Schoonebeek. Ook de goedspelende Jorny Otten was dichtbij het vergroten van de voorsprong. Een vrije trap van Jorn Smit met vervolgens een schot op de buitenkant van de paal deed de score niet veranderen.

Voor wat betreft de defensie stond Hodo erg solide in deze belangrijke wedstrijd met het duo van Paul Baldé en Tymon Smeding in de as.

In de 76e minuut was het wederom Dave Padding die het verschil maakte. Na een solo in het strafschopgebied was hij het die het verschil maakte en keeper Martin Berens veerschalkte met een prima lob en 3 tegen 0 liet aantekenen.

Met nog één wedstrijd te gaan, twee punten voorsprong en een beter doelsaldo ligt de titel binnen handbereik.