Brandweerman Bert Kip neemt afscheid

Hoogeveen - Na 31 jaar heeft Bert Kip definitief een punt gezet achter zijn brandweercarrière. Hij nam vrijdagavond, waar speciaal voor hem de remise was omgebouwd tot een mooie aangeklede zaal, afscheid.

De genodigden konden hem de hand schudden en met hem een toost uitbrengen. Vele mooie verhalen en anekdotes passeerden de revue door de vele sprekers die aan het woord kwamen. Het was een avond met een lach en een traan.

Loco-burgemeester Jan Steenbergen overhandigde hem een oorkonde en enveloppe voor zijn inzet voor de afgelopen 31 jaar. Namens zijn ploegmaatjes kreeg hij enkele cadeaus, waaronder een goed gevulde kip. Maar Kip gaf ook cadeaus weg. Zo werden alle drie ploegchefs in de kijker gezet met een passend cadeau. Dat het niet alleen om feest ging bleek toen Kip door oud-commandant Hans Mooij en brandweerman Henk Tichelaar en twee familieleden kaarsen liet aansteken voor de mensen die hun ontvallen zijn. Hij bood vervolgens zijn gekregen afscheidschilderij aan aan Hoofd Incidentbestrijding Jurrien Hummel om er voor te zorgen dat deze in de kazerne van Vledder komt te hangen ter ere en nagedachtenis van de eerder overleden brandweerman Anne Kemkers, zodat niet vergeten wordt wat hij allemaal betekend heeft voor de brandweer en zijn Wampex-collega’s.