Elim doet belangrijke stap naar titel

Nijeveen - Elim heeft zaterdag haar laatste uitwedstrijd van dit seizoen bij het jubilerende SVN ‘69 uit Nijeveen. In Nijeveen heeft sc Elim het altijd lastig want er was nog nooit gewonnen in vier eerdere onderlinge duels.

Van begin af aan was het SVN dat de lakens uitdeelde en ze wilden zich niet zo maar gewonnen geven zou weer eens blijken. De eerste corners en vrije trappen waren dan ook door scheidsrechter Koper snel gegeven. Na 7 minuten spelen kwam SVN dan ook op voorsprong (1-0), maar deze werd voor buitenspel afgekeurd. Het waren dan ook regelmatig het centrale verdedigingsduo H. Benjamins en Njagul die hun ploeg voor een tegendoelpunt moesten behoedden. Benjamins schoffelde dan ook Wessel net buiten de zestien met kracht onderuit. Na ruim een kwartier spelen was M. Koops dichtbij de openingstreffer maar zijn kopballetje kon door keeper Schra worden gepakt. Zijn volgende kopbal was echter van grotere waarde want deze verdween wel achter doelman Schra omdat deze diagonaal bijna vliegend als een Van Persie werd ingekopt (0-1).

Vrije trap buiten de 16

Na bijna een half uur spelen kwam Bijker ongelukkig in botsing met een Elim-speler en moest hij worden verzorgd aan zijn schouder. De achtste vrije trap net buiten de zestien gegeven voor duwen vloog ook deze keer over de goal. Een snelle uitval met een schot van de Haan kon door Padding met zijn rechtervoet tot corner worden verwerkt.

Ook SVN kreeg het nodige aan vrije trappen te nemen doordat het centrale duo Benjamins en Njagul regelmatig op het scherpst van de snede speelden.

In de rust bleef middenvelder Koekoek in de kleedkamers achter. Voor hem kwam spits Klomp in de plaats. En gevaarlijk als hij is, was de eerste kans dan ook meteen raak. Hij passeerde zijn tegenstander op listige wijze en wist Boertien te bereiken. Deze had van dichtbij geen moeite om het balletje binnen te tikken (0-2).

Plotseling kreeg Boertien een gele kaart onder zijn neus geduwd door scheidsrechter Koper omdat hij iets gezegd zou hebben. Helaas betekent dit voor hem einde seizoen. Uit deze vrije trap deed SVN iets terug. De bal schoot door de muur en Bijker deed een listig overstapje waardoor Keizer de bal achter Padding kon werken (1-2). Ook Smit was dichtbij een tegentreffer (2-2) maar ook deze keer werd hij voor buitenspel teruggevlagd en gefloten.

Tegenstander kreeg versterking

Na zestig minuten spelen was het trainer Mulder, die de spelers Prent, Liemburg en Ribberink in een klap binnen de lijnen bracht. Kennelijk rook hij dat er nog wat te halen viel en hoopte met deze krachtinjectie de genadeklap te kunnen uitdelen. Maar het was Elim wat nu voor de aanval koos en Klomp gooide de bal van links goed voor maar keeper Schra kon net op tijd weg tikken want anders had Boertien eenvoudig de 1-3 binnengeschoten. Ook de volgende voorzet van Klomp, waar mogelijk een buitenspel luchtje aan zat, werd door dezelfde Boertien overgekopt. Een vrije trap genomen door Timmerman belandde in de bosjes achter de goal en ook een vrije trap van Bijker werd slecht genomen. De tweede corner werd door Boertien verlengd met zijn hoofd en Klomp stuitte vervolgens op Schra. Een kwartier voor tijd werd Gritter vervangen door Metselaar. De ingevallen Metselaar kreeg nog een enorme kans om te scoren maar zijn schot was te slap en een makkelijke prooi voor Schra. De geblesseerde M. Koops viel uit en voor hem kwam Odink in de plaats. Vlak voor tijd was het Prijs die nog met een harde volley ineens in de rechterbovenhoek de 1-3 liet aantekenen. De vrijwilligers hebben nu de gehele week de tijd om het ontstane gat te repareren. In de extra tijd was het Bijker die bijna zijn eigen doelman nog wist te verrassen met een kopbal maar deze kon de bal nog net op tijd tot laatste corner van deze wedstrijd verwerken. Gescoord werd er niet meer in blessuretijd zodat Elim zich bijna op kan gaan maken voor weer een kampioensfeestje als het volgende week thuis wint van Bant.