Erik Ziengs ambassadeur CH de Wolden

Zuidwolde - Het Drentse lid van de Tweede Kamer, Erik Ziengs, heeft zich bereid verklaard ambassadeur te worden van het concours hippique CH de Wolden. Ziengs zit vanaf 2010 voor de VVD in de Tweede Kamer en is meerdere malen bezoeker van het concours in Veeningen geweest.

Erik Ziengs is voorzitter van de vaste commissie voor Binnenlandse Zaken, maar ook lid van de raad van commissarissen van Sport Drenthe. Ondanks zijn tijdrovende baan als kamerlid, is Erik Ziengs nog altijd woonachtig in Drenthe.

Trouw en enthousiast bezoeker

Voorzitter Christiaan Hendriksen van de concoursorganisatie CH de Wolden is ingenomen met het aanvaarden door Erik Ziengs van zijn ambassadeurschap. ‘Het bestuur is verheugd dat Erik Ziengs enthousiast heeft gereageerd op ons verzoek. Hij is al vele jaren een trouw en enthousiast bezoeker van ons concours en laat het niet na het evenement te promoten’, aldus Hendriksen.

De concoursorganisatie CH de Wolden staat aan de vooravond van een belangrijk evenement. Van 7 tot en met 14 juli wordt in Veeningen bij Zuidwolde het Europees kampioenschap springen voor Young Riders, Juniors & Children gehouden. Het is voor het eerst dat de organisatie van het jaarlijkse springconcours CH de Wolden een dergelijk belangrijk evenement toegewezen heeft gekregen door de wereldruiterbond FEI.

Het FEI European Championschips for Young Riders, Juniors & Children is een prestigieus kampioenschap voor ruiters en amazones van 14 tot en met 20 jaar.

Toonaangevende accommodatie

Dat CH de Wolden het EK voor jonge ruiters mag organiseren, heeft mede te maken met de uitstekende en voor Nederland toonaangevende accommodatie waarover de organisatie in Veeningen beschikt. De landelijke bond KNHS heeft de accommodatie geïnspecteerd en haar steun uitgesproken voor toewijzing aan de organisatie in Veeningen.

In de twee weken na het EK wordt het reguliere CH de Wolden verreden.