Jetta Klijnsma opent vaste opstelling Verhalenwerf

Hoogeveen - De afgelopen tijd is er hard gewerkt aan de vaste tentoonstelling van de Verhalenwerf. Er was hierbij veel hulp van vrijwilligers en medewerkers. Ook hielpen bewoners van het AZC Hoogeveen mee, zij deden dit in het kader van het project Aan de slag.

De vaste tentoonstelling is opgebouwd rond vijf thema’s: De groei van Hoogeveen, Harde werkers, Samenleven in Hoogeveen, Liefde in Hoogeveen en Markante Hoogeveners. Naast deze vijf thema’s wordt het verhaal compleet gemaakt door een uitgebreide tijdlijn.

Op vrijdag 24 mei wordt de vaste tentoonstelling om 10.00 uur officieel geopend door commissaris van de koning Jetta Klijnsma en wethouder Erik Giethoorn. Aansluitend is er een Verhalentafel onder leiding van Serge Vinkenvleugel van RTV-Drenthe. Aan tafel schuiven diverse gasten aan, onder andere Ida Henstra (coördinator Verhalenwerf), Arie Veldman (voorman Sjopp’n deur de Tied), Henk Jonker (vrijwilliger Verhalenwerf), Juliette Lindhout (Bureau Louter, ontwerper van de Verhalenwerf) en Ed Wennink (voorman Meziek uut Veen).

Verhuisd

In 2015 verhuisde Museum de 5000 naar de bibliotheek. Het museum ging verder onder de naam Verhalenwerf. Er werd gestart met een grote (vrij willekeurige) presentatie van allerlei voorwerpen uit het grote depot van het museum. Deze presentatie werd in de afgelopen jaren gecombineerd met een aantal grote projecten als Sjopp’n deur de Tied, Aan Tafel en Meziek uut Veen.

Ook organiseerde de Verhalenwerf een aantal Verhalentafels op locatie, bijvoorbeeld over 250 jaar Noordscheschut en 50 jaar Theater de Tamboer.

Eind 2018 werd de site www.verhalenwerf.nl gelanceerd, waarop iedereen die zich betrokken voelt bij Hoogeveen, zijn of haar verhalen en foto’s kan plaatsen.

Komend najaar wordt er gestart met een nieuw project ‘Spoor van verhalen. Reizen met tram en trein, 1870-1970’.