Moederpoes zoekt heil in oude sporttas

Hoogeveen - Voorjaar is kittentijd. Dat ontdekten ook de bewoners van een bovenwoning aan de Grote Kerkstraat. In de schuur op het dakterras had een moederpoes een oude sporttas gekozen om haar kittens te krijgen.

‘Het was al vrij laat, maar we hebben de dierenambulance gebeld en gevraagd wat we moesten doen’, vertelt bewoonster Milou. ‘Op dat moment konden we blijkbaar niet veel doen, behalve bij de poes een bakje water neerzetten en de poes rust gunnen.

 

Amivedi

De volgende dag hebben we de poes aangemeld op Amivedi in de hoop dat er zich een baasje zou melden en Geesje Post van Amivedi heeft toen contact met ons opgenomen. Zij vertelde overigens ook dat er vrijdagavond een pasgeboren kitten is gevonden elders in onze straat, wat dus eigenlijk geen toeval kon zijn. Of de moederpoes verder is bevallen in de tas of alle kittens naar boven heeft gesleept weten we verder niet. De pasgeboren kitten is trouwens opgehaald door de dierenambulance en geaccepteerd door een ‘surrogaatmoeder’. Wij hebben in het weekend de zorg op ons genomen door de moederpoes eten en drinken te geven en verder lekker in de tas te laten liggen en zoveel mogelijk met rust te laten. Ze was natuurlijk erg beschermend tegenover haar kittens en het was moeilijk in te schatten of het een huis- of zwerfkat was.  Al leek ze onze aandacht wel te waarderen en met name het voer’, vertelt Milou lachend.

Opgehaald

In overleg met Geesje van Amivedi is de moederpoes met de kittens woensdag opgehaald, zodat ze kunnen worden opgevangen in het asiel en vervolgens bij een gastgezin geplaatst worden tot de kittens groot genoeg zijn. ‘Er hoefde gelukkig geen vangkooi aan te pas te komen, want Geesje wist de poes te kunnen pakken en heeft haar in een vervoersmandje gestopt en de kittens ook.’
 

Milou en haar vriend Pim hopen natuurlijk dat er zich alsnog een baasje gaat melden, maar die kans is vrij klein denken ze. ‘Dus hopelijk worden de kittens, maar vooral ook de moederpoes over een paar weekjes geadopteerd door een lief gezin. Wij konden ze helaas niet houden.’