Turners Gym4all klaar voor NK

Hoogeveen - Gym4all heeft als doel selectieturnsters van andere clubs de mogelijkheid te bieden om extra te trainen. Hierdoor kunnen ze dan wellicht het verschil maken tijdens de turnwedstrijden. En dat hebben de meiden dit seizoen zeker gedaan.

Acht meiden hebben zich via de regionale en landelijke voorrondes weten te plaatsen voor de landelijke meerkampfinale, het NK binnen hun eigen divisie. Komend weekend vindt die landelijke finale derde divisie in Vianen plaatsvinden. Kyra Wardenburg van DOS Valthe Valthermond en Rosan van der Bijl van TGN uit Vries turnen zaterdag de meerkampfinale. Op zondag treedt Kyra nogmaals aan voor de landelijke sprongfinale waar ze zich ook voor heeft geplaatst.

Carmen Koops heeft al veel mooie dingen laten zien

In het weekend van 25 en 26 mei is het de beurt aan Evelien Dingshoff van K&V Groningen en Carmen Koops van Gym4all. Ook zij behoren tot de 36 beste turnsters van het land binnen hun eigen leeftijdscategorie in de tweede divisie. Met name Carmen, die zich via een derde plaats op de halve finale heeft geplaatst, kan met een goede wedstrijd in de top meedraaien. Ook voor Evelien is dit reëel, mits ze tijdig van haar enkelblessure is hersteld. Op zondag kan Carmen tevens deelnemen aan de landelijke sprong- en vloerfinale.

Tijdens het weekend 15 en 16 juni wordt er in Tilburg gestreden om de nationale titels binnen de eerste divisie. Linn van Elteren en Ella van der Heide, beide van TGN uit Vries en Angelika Kuper van Be Quick Franeker doen daar een gooi naar de landelijke titel. Net als Carmen hebben ook Linn en Angelika zich weten te plaatsen met een podiumplaats bij de landelijke voorwedstrijden, waardoor ze behoren tot kanshebbers voor een podiumplaats tijdens de finale. Ook Sofie van den Berg, turnster van Topsport Noord uit Heerenveen, die begin dit jaar nog werd uitgeroepen tot sporttalent van Hoogeveen van 2018, treedt daar aan. Op zaterdag turnt ze de meerkampfinale en op zondag twee toestelfinales. Net als Angelika en Linn die zich ook voor diverse toestelfinales hebben geplaatst.

Acht meerkampfinales en twaalf landelijke toestelfinales; het beloven mooie en spannende wedstrijden te worden. De concurrentie is sterk en een finale geeft altijd extra druk en spanning met zich mee. Echter, bij goed en stabiel turnen, is er zeker kans op een of meerdere medailles.