‘Deelname aan OBD is een aanrader’

Hoogeveen - De vestiging van Upstairs Traprenovatie in Hoogeveen heeft in 2018 voor het eerst deelgenomen aan de Open Bedrijvendag (OBD) Hoogeveen. De ervaring was dusdanig positief dat het bedrijf aan de Zeppelinstraat 12 zich ook voor dit jaar, op zaterdag 2 november, al heeft aangemeld.

‘De directe aanleiding voor deelname was vorig jaar dat we op zoek waren naar nieuwe medewerkers. Het is in de technische branche moeilijk om goede mensen te vinden. Dat is uiteindelijk met de OBD niet gelukt, hoewel we nog wel wat gesprekken hebben gevoerd. Het is wel leuk is dat het evenement wél een aantal nieuwe orders heeft opgeleverd. ‘Een mooie bijkomstigheid’ zegt meewerkend voorman Wout van Veen met een lach.

Teambuilding

Deelname aan de OBD kan hij andere ondernemers zeker aanraden. Om meerdere redenen: het is een dag waar het draait om teambuilding, de OBD levert naamsbekendheid op, je biedt iedereen de gelegenheid om eens achter de schermen te kijken, ook diegenen uit je eigen omgeving, én het zorgt ervoor dat alles in en om het pand weer netjes is want je gaat van tevoren toch opruimen.’

Voorafgaand aan de OBD vond Van Veen het vooral spannend hoeveel bezoekers er zouden komen. ‘Als Hoogevener was ik wel bekend met de Open Bedrijvendag. Ik zag heel wat mensen op de eerste zaterdag van november met de plattegrond uit de Hoogeveensche Courant in de hand om te kijken welke locaties ze zouden gaan bezoeken. Maar hoeveel er dan bij ons langs zouden komen? Dat was niet in te schatten. Dat konden er 25 zijn, maar ook 500.’ Het werden er uiteindelijk zo’n 175. Een aantal waar Van Veen zeer tevreden over was. Hij hoopt uiteraard dat het ook dit jaar een drukke dag gaat worden.

De hoofdvestiging van Upstairs ligt in Weert (Limburg) en de tweede vestiging in Hoogeveen. Deze vestiging aan de Zeppelinstraat is ongeveer twee jaar geleden geopend. In Hoogeveen zijn zeven personen werkzaam. Upstairs is dé specialist in trapreparatie en –renovatie in zowel Nederland, België als Duitsland. Zij nemen iedere bestaande trap onder handen, of deze nu van beton, natuursteen, staal of hout is. Elke trap wordt vakkundig en snel voorzien van een nieuw uiterlijk.