Attractiepark Slagharen is voor even Opkikkerwereld

Slagharen - De Ambassadeursdagen van Stichting Opkikker vinden in het weekend van 18 en 19 mei plaats in Attractiepark Slagharen. Het park wordt daarvoor omgetoverd tot een ware Opkikkerwereld, waar maar liefst 1150 gezinnen naartoe komen. Als speciale gast treedt zangeres Maan op.

Stichting Opkikker zet zich in om gezinnen met een ziek kind een langdurige positieve boost te geven. Nadat zij een Opkikkerdag beleefd hebben - een dag vol verrassingen, leuke activiteiten, ontspanning en weer even écht samen zijn met het hele gezin - krijgen de kinderen de mogelijkheid om ambassadeur van de stichting te worden. Door het ambassadeurschap probeert de stichting deze kinderen trots, eigenwaarde, verantwoordelijkheid, sociaal contact en kracht te geven. Met als uitgangspunt de transformatie van patiënt naar ambassadeur. Zij zetten zich geheel vrijblijvend op allerlei manieren in om hun lotgenootjes, dus andere gezinnen met een ziek kind, ook een Opkikker te geven. Wat zij doen? Van het houden van een spreekbeurt tot het ophalen van geld door middel van het organiseren van een actie.

De Ambassadeursdagen zijn een jaarlijks evenement van Stichting Opkikker om ambassadeursgezinnen weer een moment van ontspanning aan te bieden en hen te bedanken voor wat zij allemaal doen.