De Weidebloem viert week vol nostalgie

Hoogeveen - Basisschool De Weidebloem bestaat 40 jaar. Dat wordt gevierd met een jubileumweek, die maandag op ludieke wijze van start is gegaan.

Vier juffen stapten in een tijdmachine en keerden terug naar 1978. In augustus 1978 startte de lagere school De Weidebloem. De kleuterschool was er al gevestigd. Vanaf dat moment zaten ze samen onder één dak. Inmiddels zijn er veertig schooljaren verstreken. Reden voor De Weideblik om terug te blikken.

Er zijn veertien oud-leerkrachten bereid gevonden terug te keren naar De Weidebloem om les te geven, zodat elke groep deze week een of twee lessen van een 'oude' juf of meester krijgt. Ook wordt er buiten gespeeld als toen: knikkeren, springtouwen, kringspellen, handstanden tegen de muur en meer. Hulp hierbij komt van oud-leerlingen en ouders die de spelletjes van toen nog goed kennen. De bibliotheek in de school is omgebouwd tot een Weidebloemmuseum en er is een boek gemaakt: '40 schooljaren De Weidebloem'. Een boek vol verhalen van oud-leerkrachten, huidige leerkrachten, oud-leerlingen en foto's.

Reünie

De jubileumweek wordt vrijdag van 16.00 tot 19.00 uur afgesloten met een Weidefair door de leerlingen. Aansluitend is er van 19.00 tot 22.00 uur een reünie voor oud-leerlingen en leerkrachten. Opgeven voor de reünie kan nog via weidebloem40@gmail.com.