Even voorstellen: Het Willem de Boer Huis

Hoogeveen - Het Willem de Boer Huis zet zich enthousiast in voor de SamenLoop voor Hoop. De SamenLoop voor Hoop was in het Willem de Boer Huis, Hospice Hoogeveen, al vaker gespreksonderwerp omdat in omliggende dorpen deze loop al eerder was georganiseerd.

Tijdens de SamenLoop voor Hoop vieren we het leven, zetten (ex-)kankerpatiënten in het zonnetje, herdenken overledenen en zamelen geld in voor wetenschappelijk kankeronderzoek. In ons werk zien wij, te vaak, de impact van kanker, op zowel degene die ziek is als de mensen die ernaast staan.

Team

Dus toen bekend werd dat er ook in Hoogeveen een SamenLoop voor Hoop zou worden gehouden, hebben enkele vrijwilligers de handen in elkaar geslagen om ook een team vanuit de hospice samen te stellen. En dat is gelukt!

Inmiddels hebben zich 40 lopers voor ons team aangemeld en vele anderen die op een andere manier hun bijdrage willen leveren. Onze lopers zullen zichtbaar zijn met de tekst: ‘Willem de Boer Hospice Hoogeveen’ op de paarse T-shirts van de SamenLoop voor Hoop.

Naast het feit dat we ons aangemeld hebben voor deze SamenLoop is er ook voor gekozen om op enthousiaste wijze (extra) geld in te zamelen voor het goede doel: KWF.

Zo zijn we gestart met de ‘Hmmmmm chocolade, wie houdt er niet van’-actie. Hiervoor hebben we zorgvuldig chocoladeproducten uitgekozen om te verkopen zoals: vrolijke zomermix flikken, chocolade breekplaten en pindarotsjes. Inmiddels hebben we hier al ruim 36 kilo van verkocht en gaan we stug door.

Theemixen

Deze week gaan we starten met de actie: ‘Thee smaakt beter met jou!’ In samenwerking met ‘TheeXpress.nl’ hebben we drie bijzondere losse theemixen uitgezocht. Deze drie theemixen zijn zeer divers en toepasselijk te noemen en bevat: ‘Troost’-thee, ‘Relax’-thee en ‘Hartjes’-thee.

Er worden verder heel veel sleutelhangers gehaakt, bloemstukjes gemaakt en we gaan op 15 juni deelnemen aan de ‘Zin in de Zomer’-fair in Alteveer. Hier bieden we al onze verschillende producten te koop aan voor het goede doel. Ook staan we tijdens de SamenLoop in Nijstad met een kraam onze spullen te verkopen. We hebben ons ten doel gesteld 1000 euro op te halen en dat gaan we zeker redden!

Doordat we op al die verschillende plekken in gesprek gaan met mensen merken we dat we niet alleen het goede doel, de kankerstichting, steunen maar dat ons Willem de Boer Huis, Hospice Hoogeveen, ook uitgebreid besproken wordt.

Het is mooi om te merken dat mensen en ook organisaties zich steeds bewuster worden van hun maatschappelijke rol en goed willen doen in de wereld.

Het team van het Willem de Boer Huis, Hospice Hoogeveen is enthousiast over de SamenLoop voor Hoop op 5 en 6 juli en heeft er zin in!