Hettie Kleine wint sjoelbeker opnieuw

Beneden Leeuwen - Sjoelster Hettie Kleine van sjoelvereniging Hoogeveen aan de bak is zaterdag voor de zevende keer in haar carrière Bekerkampioen van Nederland geworden.

Kleine reisde zaterdag samen met Jaap Huisman af naar de laatste bekerwedstrijd van het seizoen 2018-2019 in Beneden Leeuwen. Kleine is deze dag op de derde plaats geëindigd. In het totaalklassement is Hettie Kleine op de eerste plaats geëindigd en zo werd ze voor de zevende keer in haar carrière bekerkampioen van Nederland.

Hettie Kleine scoorde zaterdag in de voorronde 1422, goed voor een eerste plaats. In het hoofdtoernooi startte Kleine met een 8-0 overwinning op Marianne de Wit. De volgende partij won Kleine ook met 8-0 en wel van Yolanda Hendriksen.

De volgende partij wist Kleine ook te winnen. Zij won met 9-5 van Jacqueline Heijnis. In de halve finale moest Kleine tegen Sandra Stoelhorst. Deze partij verloor ze uiteindelijk met 9-7.

De strijd om de derde plaats was een gemakkelijke overwinning voor Kleine. Ze won met 8-0 van Wilma Stokkel.

Afstand

Hettie Kleine behaalde in totaal 1950 punten dit seizoen. Ida Maytum, die op de tweede plaats is geëindigd, had in totaal 1906 punten over de beste vijf wedstrijden van het seizoen.

Jaap Huisman begon in de voorronde met een serie van 1350, daarmee een 25e plaats. Huisman begon goed in het hoofdtoernooi. Hij won zijn eerste partij met 8-4 van Andries Duinkerken. De volgende partij moest Huisman tegen Jan Drent. Deze partij verloor hij met 8-4. De partij daarna was spannend en uiteindelijk won Huisman met 9-7 van Jarno Langerak.

De partij daarna verloor Huisman nipt met 8-6 van Klaas Rorije. De laatste partij verloor Huisman kansloos met 8-0 van Dick Eijlers. Jaap Huisman is deze dag op de twaalfde plaats geëindigd. In de eindstand is Huisman op de 22e plaats geëindigd.