Hodo wint moeizaam van Sweel

Oosterhesselen - Hodo gaat nog aan kop in de race om het kampioenschap in de vierde klasse zondag. Pesse morste zaterdagavond door een 1-0 winst geen punten tegen Sweel VV, dus was het zondag aan Hodo om weer bij te sluiten in de koppositie.

Hodo leidt in de competitie met 57 punten uit vierentwintig wedstrijden, Pesse heeft evenzoveel punten uit hetzelfde aantal wedstrijden. Hodo heeft echter een doelpuntensaldo van +46 tegenover Pesse met een saldo van +34. Er zijn nog twee wedstrijden te gaan en zou daarna de stand in punten nog gelijk zijn, dan telt het doelpuntensaldo. Tegen het eind van de competitie worden de ploegen vaak geteisterd door blessureleed en gele kaarten. Bij Hodo is dit niet anders.

Ook zondag was dit te zien aan het moeizame spel van Hodo. Voor rust waren zeker de meeste kansen voor de gasten, maar deze werden niet benut. Gelegenheidsspits Jorn Smit kreeg een aantal goede kansen, maar wist deze niet te benutten omdat de VIOS-verdediging dit met succes wist te verhinderen. Zijn schoten gingen daardoor een aantal keren rakelings langs de verkeerde kant van de paal. Tot de thee kwam VIOS in feite tot één kans, maar deze werd door de Hodo-goalie resoluut onschadelijk gemaakt. De meegereisde trouwe schare Hodo-supporters moest het doen met het pover ogend voetbal van hun ‘cluppie’.

Na de thee bracht trainer André Blom bij Hodo Dave Padding in voor Dennis van Veen. Ook Padding, normaal de goaltjesdief van Hodo, is reeds gedurende lange tijd maar zo nu en dan inzetbaar. Langdurig blessureleed houdt ook hem veelvuldig op de bank en hij moet het doen met invalbeurten. Bij aanvang van deze tweede helft was het al bijna raak, zijn volley verdween rakelings over de goal. Vijf minuten later kreeg Hodo-spits Patrick Timmerman loon naar werken. De altijd ijverige spits had de juiste timing bij een corner van Jorn Smit. Hoog springend kopte hij de bal onhoudbaar voor keeper Roy Kooijmans in het doel, daarmee de stand op een verdiende 0-1 brengend. De opluchting bij de Hodo-supporters was van korte duur, want vanuit het niets wist de vrijstaande Guus Kok de uit zijn doel gekomen Marcel Pol te verschalken (1-1). VIOS begon in de tweede helft beter te combineren en creëerde daarbij een aantal kansen. Hodo kwam in een fase waarin de ene kans na de ander onbenut werd gelaten, totdat Dave Padding met een hard laag schot de 1-2 in knalde. Daarmee aantonend dat hij ook op halve kracht toch van grote waarde is voor zijn ploeg. Het was uiteindelijk wel de winnende treffer en dus van uitermate groot belang om in de titelstrijd te blijven. Komende zondag speelt Hodo een thuiswedstrijd tegen Schoonebeek.

Man van de wedstrijd: Ricardo Benjamins