Tiendeveen houdt koploper Vitesse’63 op gelijkspel

Tiendeveen - De mannen van trainer Michel van Essen leverden een prima prestatie door koploper Vitesse ’63 uit Koekange op een verdiend gelijkspel te houden. De 1-1 eindstand stond al bij het rustsignaal op het scorebord.

De gasten hadden voor rust een overwicht maar in de tweede helft ging het gelijk op en had Tiendeveen zelfs zomaar de overwinning binnen kunnen halen.

Vitesse ’63 liet vanaf het begin zien dat het voor de drie punten was gekomen, maar doelman Sander Lubbers zou in deze wedstrijd een groot obstakel blijken voor de gasten. Frits ten Kate zag zijn schot gepareerd en de terugspringende bal schoot Johnny Schuttevaar op de paal. Erwin Gunnink zag de bal uit de bovenhoek geranseld en Frits ten Kate werd met behulp van Daniël van Arkel van het scoren afgehouden. In de zeventiende minuut werd een doelpunt van de gasten afgekeurd na een duwfout van Lars Heuvelman. Pas na ruim twintig minuten had Tiendeveen een kans, maar Daniël van Arkel schoot te slap in. Sander Lubbers liet zijn prima vorm opnieuw zien bij een hard schot van Johnny Schuttevaar. Toch was Lubbers kort daarna kansloos na een schot van Schuttevaar. Tien minuten later kwam Tiendeveen toch al weer op gelijke hoogte. Sander Booijink wist Ismaël Ucan te bereiken die met een lob de uitkomende doelman Van Noord passeerde, 1-1. Sander van Dijk strandde nog eens op doelman Lubbers en ook Jeroen van de Berg kwam niet voorbij Lubbers. In de slotseconden gleed Ismaël Ucan bij de bal binnen, maar doelman Van Noord bracht redding.

Evenwichtige strijd

Na rust veranderde het wedstrijdbeeld gaandeweg naar een evenwichtige strijd. Eerst had Vitesse ’63 bijna weer een voorsprong genomen maar de bal werd vanuit buitenspel binnengetikt en dus geannuleerd door scheidsrechter Tramper. Sander van Dijk liep een voorzet bijna binnen maar doelman Lubbers kon klemvast ingrijpen. Tiendeveen kreeg steeds meer kansen en Hans Bakker bood Daniël van Arkel een kopkans die evenwel hard naast ging. Kort daarna werd Ismaël Ucan vrijgespeeld voor doelman Arjen van Noord maar hij schoot nipt naast. Jeroen van de Berg knalde via doelman Lubbers nog eens hard over aan de andere kant en Daniël van Arkel prikte de bal naast voor Tiendeveen. In de laatste tien minuten had Tiendeveen het heft in handen en leek de winst binnen te gaan halen. Tijmen de Vries had de voorsprong op zijn schoen, maar met zijn chocoladebeen tikte hij de bal tegen de doelman op. Een paar minuten later verscheen Ismaël Ucan ook nog vrij voor de doelman die hij passeerde, maar hij wist de bal niet binnen te krijgen. Vitesse kon geen kansen meer creëren en diep in de extra tijd wist opnieuw Ismaël Ucan net niet te scoren, zodat de winst uitbleef. Eindstand 1-1.

Man van de wedstrijd:

Sander Lubbers