Hollandscheveld pakt drie zeer belangrijke punten

Hollandscheveld - De mannen van trainer John Kikkert hadden één opdracht meegekregen en dat was de punten thuis houden op rechtstreeks handhaving. Na een goed resultaat vorige week tegen medekoploper Elim hoopte Hollandscheveld eindelijk de goede lijn door te zetten. Fit Boys bood goed tegenstand, maar dit mocht niet baten bleek na 90 minuten.

Vanaf de eerste minuut was het duidelijk dat Hollandscheveld de winst in deze partij niet cadeau zou krijgen van Fit Boys en door slordig voetbal van het thuisteam kreeg de bezoekende ploeg uit Beilen een aantal corners. Gelukkig stond Vos goed en kon hij de ballen makkelijk oppakken. Na tien minuten kwam Zomer via links door en ging alleen op de goal af. Helaas ging zijn bal in de handen van de keeper.

Verlossende doelpunt

Het voetbal ging op en neer en was niet van geweldige klasse, maar Hollandscheveld wist zich er telkens goed uit te voetballen door een goed voetballende Koopman, die met een aantal goede passes de spitsen aan het werk zette. In de 38e minuut was dan eindelijk het verlossende doelpunt voor Hollandscheveld een diepe bal van Sikken viel over de verdediging van Fit Boys. Hierdoor kreeg Hagen vrij baan en een op een met de keeper schoof hij de bal in de verre hoek (1-0).

Na rust kwamen de oranjehemden goed uit de kleedkamer. Na een paar goede aanvallen was het in de 63e minuut een wonderschoon doelpunt van Koopman. Een afgeslagen bal uit een corner kwam rond de middenlijn voor zijn voeten en hij krulde de bal van ongeveer 40 meter in het doel (2-0). Vier minuten later was het de verdediging van Fit Boys die in de fout ging en kon Okken op keeper Oosting aanlopen. Hij nam erde tijd voor en bleef lang kijken. Zo verschalkte hij de keeper met een droge schuiver en zette daarmee de 3-0 op het scorebord.

Na deze goal ging Hollandscheveld er alles aan doen om de tegenpartij op de nul te houden. Fit Boys wisselde nog een keer aanvallend en dit bracht nog een aantal kansen met zich mee. Vos stond ook in het laatste kwartier goed te keepen en haalde nog een keer katachtig de bal uit de bovenhoek. Eindstand 3-0. Met deze terechte overwinning en het verlies van concurrent BSVV staan deze beide ploegen nu gelijk in punten en volgt volgende week de onderlinge confrontatie in Bovensmilde.

Man van de wedstrijd:

Thom Koopman