De Weide pakt drie kostbare punten in Emmen

Emmen - In het uitduel bij Drenthina heeft De Weide uitstekende zaken gedaan om weg te geraken van de nacompetitie plekken. De thuisploeg was er een week eerder in geslaagd om de tweede (vervangende) periodetitel te pakken en kon vrijuit spelen.

Voor De Weide was het van groot belang om, na het kostbare puntverlies in het restant van het thuisduel tegen FC Meppel, wel de drie punten mee te nemen uit Emmen.

De ploeg van trainer Smid startte sterk en nam meteen het initiatief in het duel. In de beginfase was het na een voorzet van Marc v.d. Graaf een speler van de thuisploeg die binnen de zestien de bal tegen de hand kreeg. Nagenoeg alle aanwezigen constateerden dit, met uitzondering van leidsman Noppers, zodat de bal niet op de stip kwam. Na een prima schot van Frank Benjamins moest doelman Berends zich strekken om de bal uit de doelmond te tikken.

Voorlangs

De thuisploeg liet het initiatief aan de groenwitten en pas in de zeventiende minuut kwam er een mogelijkheid via een schot van Arling dat echter voorlangs ging. Na een pass van Strijker kwam V.d. Graaf in balbezit en ging de zestien in. Beheerst schoot hij De Weide in de achttiende minuut op een 0-1 voorsprong.

Er volgde een scrimmage voor het doel van De Weide, maar opnieuw was doelman Hemmes de situatie meester. In de 26e minuut ontsnapte De Weide aan de gelijkmaker. Doelman Hemmes bleek betrouwbaar en keerde de inzet. Na een pass van Muysson gaf V.d. Graaf de bal voor en bij de tweede paal reageerde Frank Benjamins attent en schoot De Weide op een 0-2 voorsprong. Na een onderschepping door Strijker een mogelijkheid voor Bosma, maar doelman Berends van de thuisploeg keerde de inzet.

Gedreven uit de kleedkamer

Na de thee was het de thuisploeg die gedreven uit de kleedkamer kwam. Er was een korte fase waarin de gastheren probeerden De Weide onder druk te zetten, maar de opbouw was te traag en De Weide kon eenvoudig de voorsprong vasthouden. Na een corner in de 60e minuut kopte Frank Benjamins de bal in, maar scheidsrechter Noppers keurde deze treffer om onduidelijke redenen af. Na een prima schot van Dekker moest doelman Berends van de thuisploeg nog een keer vol aan de bak om de bal te keren. Kansen om de score uit te bouwen kwamen er voor De Weide in de slotfase nog voor Frank Benjamins en V.d. Graaf.

In de slotfase bleef De Weide aandringen. Na een voorzet van de uitblinkende Marc v.d. Graaf leek de bal een prooi voor doelman Berends, maar hij ging onder de bal door. Frank Benjamins kon vervolgens zijn tweede van de middag scoren en de 0-3 eindstand op het bord laten zetten. Volgende week wacht voor De Weide alweer het laatste thuisduel van deze competitie. Tegenstander is dan hekkensluiter HFC ’15.

Man van de wedstrijd: Marc v.d. Graaf