Sc Elim wint na Houdini act van Hardenberg ‘85

Elim - Sc Elim speelde afgelopen zaterdag bijna één van haar belangrijkste thuiswedstrijden van dit seizoen tegen Hardenberg ’85.

Verlies van deze partij zou het einde betekenen van de rechtstreekse kans op promotie naar de tweede klasse en het kampioenschap, want dan zou de lange weg van de nacompetitie worden ingeslagen.

Het werd achteraf gezien een enerverende pot voetbal waarbij scheidsrechter A. Jansen een belangrijke rol zou spelen. De eerste helft werd gerust met een brilstand waarbij aan beide zijden scoringskansen om zeep werden geholpen. Uiteindelijk was het Elim dat in de tweede helft meer druk wist te zetten en daardoor ver in de extra tijd de winnende goal wist te scoren door J. Doldersum (2-1). Elim doet hiermee goede zaken voor het kampioenschap. De laatste twee wedstrijden speelt het uit tegen herkanser SVN ‘69 en tegen degradant Bant uit de polder.

Met de vaste basisselectie werd weer gestart door trainer Benjamins en ook de reservebank zag er deze middag niet slecht uit. Maar het was Hardenberg ’85 wat alle zeilen bijzette om de overwinning mee naar huis te nemen. De eerste corner van Brinkman na een overtreding van Boertien, werd nog door keeper Padding eenvoudig gepakt. Na bijna tien minuten spelen werd M. Doldersum langs de zijlijn flink onderuit geschoffeld door een Hardenberg speler. Een tweede vrije trap voor Hardenberg leverde geen gevaar op voor de Elimmer defensie en kon eenvoudig worden weggewerkt. M. Doldersum was toch erger geblesseerd dan het zich in eerste instantie liet aan zien en hij werd vervangen door Klomp. Elim kreeg hierna meerder vrije trappen te nemen omdat Hardenberg het spelletje fysiek speelde en een overtreding niet schuwde om Elim van het scoren af te houden. Scheidsrechter Jansen hield vooralsnog de gele kaarten op zak. Na ruim een half uur spelen was het Njagul die een prima aanval opzette en D. Doldersum wist te bereiken. Deze kopte echter ongelukkig naast. Een mooie crosspass van M. Koops kwam bij J. Doldersum terecht en keeper Kortman moest met een super reflex het schot ineens van Doldersum pareren. In de extra tijd werd een goede corner genomen door J. Doldersum en de Hardenberger defensie kon de bal koppend buiten de zestien meter krijgen. Hiermee waren dan ook alle wapenfeiten geteld waarbij Hardenberg de meeste corners en vrije trappen kreeg te nemen maar het scorebord nog steeds de beginstand aangaf (0-0).

Na de rust begon Elim voortvarend. Je zag dat er in de rust een hartig woordje was gewisseld en er werd dan ook meteen de druk bij de tegenstander gelegd. Zo was het Prijs die scherp bij de achterlijn de bal nog voor wist te krijgen maar gelukkig voor Hardenberg stond er niemand in positie om de bal binnen te tikken. Na bijna een uur spelen was het Koekoek, die dichtbij de openingstreffer was maar hij liep zich vast in een kluwen van blauw-witte verdedigers. Aan de andere zijde was het Koelman, die zijn schot voorlangs zag gaan. Een afstand-schot van J. Doldersum kon door keeper Kortman ternauwernood over de lat worden getikt. Scheidsrechter Jansen zag hier eerst een achterbal in maar na enig aandringen gaf hij alsnog een terechte corner. Een handsbal van B. Koops werd door Jansen wel gezien maar of er sprake was van enig voordeel bleef onduidelijk. Prijs vond dit voldoende om verhaal te halen bij hem en moest dit met geel bekopen. Koelman wist hieruit dan ook simpelweg de 0-1 te scoren. Het zou ook niet zo zijn of vanaf de aftrap wist de rappe Klomp zich door de Hardenberger defensie heen te wringen en voordat ze door hadden staat de stand alweer gelijk ( 1-1).

Vervolgens kwam Hardenberg er snel uit en invaller Gerholt scoorde, maar zijn goal werd na overleg met grensrechter Benjamins terecht afgekeurd. Elim zette de druk in deze fase er flink op en het werd Nijzing allemaal te veel toen hij Klomp weer voorbij zag komen. Zonder zich te bedenken vloerde hij hem en ook scheidsrechter Jansen dacht niet lang na en gaf hem direct de rode kaart. De vrije trap hieruit van Y. Benjamins werd nog fraai gered door de Hardenberger goalie Kortman, maar uit de rebound wist J. Doldersum met een streep de bal van verre afstand en ver in de extra tijd over de doellijn te jagen (2-1). Het Elimse publiek was in extase. Hardenberg’85 bleef verward achter toen de scheidsrechter direct affloot: game over! Elim blijft zo nog meedoen voor de hoofdprijs en speelt volgende week haar laatste uitwedstrijd dit seizoen tegen der angstgegner SVN ’69 uit Nijeveen.

Man van de wedstrijd:

J. Doldersum