Hoogeveen ondanks nederlaag volop in titelrace

Wijchen - ​De voetballiefhebbers kunnen volgende week zondag in hun agenda zetten. Dan zullen Hoogeveen en DEM zo goed als zeker uitmaken wie er kampioen gaat worden in de Hoofdklasse. De gasten uit Beverwijk beginnen dan met een punt voorsprong. Hoogeveen is dan ook weer koploper af doordat het met 2-1 verloor van AWC.

Trainer Nico Haak moest enorm puzzelen voor aanvang van het duel met AWC. Liefst vier basisspelers waren geschorst en daarnaast waren er ook nog de nodige blessures. Uiteindelijk mochten Enrico Schonewille en Nicky Seinen in de basis starten. Met name laatstgenoemde keuze is bijzonder, omdat de middenvelder eerder dit seizoen er niet in slaagde door te breken bij Hoogeveen zaterdag en volgend seizoen verkast naar vierdeklasser HODO. Opvallende naam op de bank was Jarno Heet. De assistent-trainer van Hoogeveen zaterdag werd ook opgetrommeld, maar hoefde uiteindelijk niet in te vallen.

Groot compliment

Iedereen rekende dan ook op een zware middag tegen een AWC dat de laatste drie duels had gewonnen. Het tegendeel was in de eerste helft echter waar. Het gehavende Hoogeveen speelde misschien wel de beste eerste helft van het hele seizoen. De ploeg verdiende dan ook een groot compliment. Het speelde AWC bij vlagen van de mat en creëerde ongelooflijk veel kansen. Er was echter één belangrijk aspect dat ontbrak: het maken van doelpunten. Alleen Saber Hendriks wist halverwege de eerste helft te scoren.

AWC bleef zo in leven en kwam prompt in de tweede helft op gelijke hoogte. Een lichte overtreding van Shakki Mohamed op Safa Kizir werd bestraft met een strafschop die werd benut door Boy Visser. Hoogeveen verzuimde vervolgens de draad op te pakken. De irritatie sloeg toe en men haalde zichzelf min of meer uit de wedstrijd. Volkomen onnodig. De wedstrijd was vervolgens in evenwicht en beide ploegen waren nauwelijks gevaarlijk. Tot de 87e minuut. Jorn Reuvers bediende routinier Freek Toone, waarna de oud-spits van Achilles’29 via de binnenkant van de paal scoorde.

Een enorme kater voor Hoogeveen, die na afloop door de andere uitslagen al snel weer verdween. De opdracht volgende week tegen DEM is er dan ook niet anders op geworden. Men moet winnen en dan kan het karwei een week later in Meppel tegen Alcides worden afgemaakt. Bij verlies is DEM kampioen en kan Hoogeveen zich richten op de nacompetitie. De kraker Hoogeveen – DEM begint zondag om 14.00 uur.
AWC – Hoogeveen: 2-1 (0-1). Scoreverloop: 21e Saber Hendriks 0-1, 48e Boy Visser (pen.) 1-1, 87e Freek Toone 2-1. Scheidsrechter: Youri Pieters. Gele kaarten: Van de Groes (AWC), Menno Heerkes, Borgman (beiden Hoogeveen). Toeschouwers: 150. Opstelling Hoogeveen: Borgman, Menno Heerkes, Van Dijk, Kreeft, Hendriks, Manning, Schonewille, Seinen (Bezuyen), Mohamed, Zwikker, Reinders.

Man van de wedstrijd: Daniël Manning

Hoogeveen TV maakte een samenvatting van het duel: 

De reactie van Björn Zwikker:

De reactie van Freek Toone: