Noordscheschut pakt de draad weer op

Noordscheschut - De Schutters hebben afgelopen zaterdag, na twee vrije weekenden, met 1 – 0 gewonnen van Bedum.

De equipe van oefenmeester Marc van Meel had zich voor dit treffen al veilig gespeeld. De doelstelling van dit seizoen is inmiddels bewerkstelligd, maar men gaat proberen om dit seizoen zo goed mogelijk af te sluiten. De magere score doet een moeizame middag vermoeden, maar de thuisclub kwam deze middag niet of nauwelijks in de problemen.

Het was toch even puzzelen geblazen voor Van Meel. Aron Boer werd geposteerd in de aanvalslinie, op de plaats van de geschorste Nick Koster. Ook Rick Veldman en Lauren Lanning starten in de basis-elf, omdat Dennis Hooijer en Leon Vlietstra geblesseerd toe moesten kijken. De eerste mogelijkheid was voor de gasten uit Bedum. Een onoplettendheid bij de thuisclub resulteerde in balverlies. Maar een prima redding van Wiebe Zinger voorkwam een vroege achterstand. Na een kwartier spelen was er het eerste wapenfeit voor de gastheren. Een vrije bal van Melvin Mol was echter een simpele prooi voor de keeper. Enkele minuten later was het aan de andere zijde opnieuw bijna raak, Zinger bracht andermaal redding op een inzet van gasten.

In de schulp

Na deze mogelijkheid kroop Noordscheschut langzaam uit zijn schulp. Boer bracht Rijnald Vos in stelling, maar diens doelpoging werd tijdig verijdeld. Aan de andere zijde moest Zinger voor de derde maal deze middag redding brengen. In de 26e minuut was er de eerste grote kans voor de thuisclub. Na goed voorbereidend werk van Mol werd Vos andermaal in stelling gebracht. Waar de sluitpost van de gasten al verslagen leek, werd de inzet van Vos alsnog door een verdediger gekeerd. In de 40e minuut was het dan toch raak. Een scherp aangesneden vrije trap van Boer werd stijlvol binnengekopt door Vos, driemaal is scheepsrecht en de 1 – 0 op het scorebord. Op slag van rust mocht Bedum nog een corner nemen. Deze leek in eerste instantie te mislukken, maar uiteindelijk werd er toch nog een doelpoging geproduceerd. Deze verdween echter naast het doel van Zinger. Aan de andere zijde zeilde een afstandsschot van Mol nog rakelings over de kruising.

De openingsfase van de tweede helft was voor de thuisploeg. Een voorzet van Mol bereikte Vos, maar ditmaal kopte Vos het speeltuig rakelings over de deklat. Na een uur spelen soleerde Jos Kroezen het vijandige zestienmetergebied in en diens voorzet werd bijna in eigen doel gewerkt. Uit de daaropvolgende corner werd andermaal het hoofd van Vos gevonden, maar andermaal stond het vizier te hoog afgesteld. Enkele minuten later werd het hoofd van Ton Kamping gevonden, maar ook Kamping mikte over. In de 75e minuut brak Mol door de vijandige linie, maar werd hardhandig afgestopt. De vrije bal van Mol kon door Kiekebelt net niet worden binnen gewerkt. Enkele minuten later werd Kiekebelt andermaal gevaarlijk, maar zijn inzet verdween over. Kiekebelt was als vanouds weer meteen actief en aanwezig. Na ruim 80 minuten spelen maakte A-junior Sven Nijveen zijn debuut, hij verving Rijnald Vos. In de laatste minuut speeltijd was er opnieuw een goede actie van Kiekebelt. Hij bracht het leer voor op de ingevallen John Doldersum. Die legde het speeltuig op zijn beurt klaar voor Kroezen, maar de doelpoging stierf in schoonheid. Hierna vond de leidsman het welletjes geweest en floot de wedstrijd ten einde.

Een meer dan verdiende overwinning voor Noordscheschut. Men domineerde de wedstrijd, maar verzuimde echter wel om de score te vergroten. Volgende week speelt Noordscheschut de uitwedstrijd tegen Be Quick Dokkum, aanvang 14.30 uur.

Man van de wedstrijd:

Kevin van Dalen