Thrianta sterkste in korfbalderby

Hoogeveen - De burenruzie tussen Thrianta en Elko werd zaterdag gespeeld. Er werd niet alleen om de eer gestreden, maar beide ploegen strijden ook om handhaving in de tweede klasse. Na een felle strijd haalden de Hoogeveners de winst binnen tegen de Elimmers: 19-17.

Direct aan het begin van de wedstrijd werden de duels vol strijd ingegaan. Dit leverde in de beginfase een gelijkopgaand scoreverloop op. Tot 5-5 was er weinig verschil tussen de ploegen. Na een time-out van de geelblauwen, zette de thuisploeg de verdediging beter neer. Hierdoor kon Thrianta uitlopen naar een 9-5 voorsprong.

Elko was echter nog niet verslagen. De Elimmers bleven strijden voor de doelpunten en zo kwamen ze terug tot een 9-8 stand. Hierna wist Thrianta nog één maal te scoren voor de rust: 10-8.

Na de rust bleef het spelbeeld hetzelfde. Elko probeerde het aanvalsspel van Thrianta te vertragen door achter te verdedigen. Toch bleef Thrianta de juiste mensen op de goede positie zetten. In de aanval werd Elko langzaam ongeduldiger, waardoor ze minder zuiver werden en meer fouten werden gemaakt. Hierdoor kon Thrianta opnieuw uitlopen naar een ruime voorsprong van 18-13. Toch bleven de roodwitten knokken voor de overwinning. Maar Thrianta bleef overeind en zo werd er uiteindelijk afgefloten bij 19-17 stand.

Onderlinge resultaat is anders

Dit houdt in dat Thrianta twee punten is ingelopen op Elko. Maar omdat Elko de eerste wedstrijd met 15-11 had gewonnen, hebben de Elimmers het onderlinge resultaat in hun voordeel. Dus mochten de ploegen aan het eind van de competitie gelijk eindigen, dan zullen de Elimmers boven de Hoogeveeners eindigen.

Volgende week speelt Thrianta opnieuw een thuiswedstrijd. Tegenstander zal dan het Groningse ROG zijn. Elko speelt opnieuw een derby. Dit keer gaan ze op bezoek bij HHV in Hollandscheveld. Beide wedstrijden beginnen om 15.30 uur.