HET IS GELUKT! FC Emmen blijft in eredivisie na winst op Willem II

Emmen – Volgende week is het een jaar geleden dat FC Emmen promoveerde naar de eredivisie en vanaf vandaag is de club verzekerd van handhaving na 2-3 winst op Willem II. Het resultaat is opnieuw een historische dag in de geschiedenis van FC Emmen en het Drentse voetbal.

Directe concurrent De Graafschap verloor met grote cijfers in Arnhem tegen Vitesse (6-1), zodat FC Emmen zich daarmee veilig speelde en zich – met nog het thuisduel tegen FC Groningen van komende woensdag te gaan – kan gaan opmaken voor het tweede seizoen in de eredivisie.

In de openingsfase lukte het beide ploegen niet om veel gevaar te stichten. FC Emmen verdedigde gegroepeerd en probeerde in de omschakeling gevaarlijk te worden over de zijkanten met Luciano Slagveer en Caner Cavlan. Pas tien minuten voor rust werd de wedstrijd echt opengebroken en gebeurde er veel. Alexander Isak legde de bal terug vanaf de achterlijn, waarna Vangelis Pavlidis bij de eerste paal de 1-0 binnentikte. Meteen daarna brak Cavlan door op links. Hij trok naar binnen en haalde uit met rechts, maar hoog over het doel van Michael Woud.

Nog geen vier minuten na de openingstreffer viel ook de 2-0. Uit een corner viel de bal voor de voeten van Isak, die via het been van Michael de Leeuw doelman Kjell Scherpen kansloos liet. De Emmenaren kwamen meteen terug in de wedstrijd via Slagveer. Hij tikte de bal vlak voor Woud vandaan en wist al liggend nog raak te schieten.

De wedstrijd keert

In de tweede helft kwam FC Emmen beter voor de dag. Er werd zuiniger met het balbezit omgesprongen en dat leidde tot gevaar voor het Tilburgse doel. Twintig minuten voor tijd werd dat beloond via Hilal Ben Moussa. Uit de rebound van een schot van Glenn Bijl schoot hij hard de 2-2 binnen.

Tien minuten voor tijd kwamen de Drenten op voorsprong. De Leeuw, van 2007 tot 2009 nog jeugdspeler bij Willem II, kopte raak nadat Woud aan de bak moest vanwege een inzet van Cavlan. Even leek de overwinning nog in gevaar te komen toen Pavlidis oog in oog met Scherpen het zijnet raakte. Het eindsignaal werd vervolgens met luid gejuich van het volle uitvak gevierd.

'Het is heel cliché, maar ik vind dit echt een wereldprestatie'

Lukkien na de wedstrijd: “Ik ben heel trots en blij dat we in de eredivisie blijven. Het is heel cliché, maar ik vind dit echt een wereldprestatie. Zeker als je ziet hoe veel jongens in ons team dit jaar voor het eerst eredivisie spelen. We zijn in de competitie gegroeid en worden nu beloond voor het harde werken.”

De overwinning en de handhaving wordt straks vanaf 19.15 uur door FC Emmen en haar supporters gevierd bij De Oude Meerdijk.