Pokerrun maakt zich op voor achtste editie

Hoogeveen - MC Motorhead houdt 15 juni de 8e Pokerrun. Dit is een toerrit voor motoren die gaat van club naar club. De opbrengsten gaan naar het goede doel.

In de organisatie van de pokerrun zitten dit jaar 14 clubs onder de bezielende leiding van MC Motorhead uit Hoogeveen. Deze clubs zijn: BikersClub Meppel, Motorclub Eastwood Oosterwolde, De Vlotterbak Steenwijk, NorthEastPolder Bikers Kraggenburg, MC Genemuiden, MC De Zweef Nieuwleusen, CMA NL Hardenberg, DTC Daarle, Roving Spirit MC Slagharen, Motorclub Schoonebeek, MC Black Eagle Zwartemeer, AMBC Staphorst en Outsiders MC Klazienaveen-Noord. Al deze clubs hebben 15 juni hun clubhuis geopend en verkopen drankjes en snacks of een ontbijtje voor de dorstige en hongerige motorrijders.

Stichting Actief Samenleven

Het goede doel van 2019 is Stichting Actief Samenleven uit Pesse. Deze stichting organiseert projecten en evenementen voor met name kinderen, volwassenen en ouderen in een kwetsbare situatie. Dat kan zijn financieel kwetsbaar, lichamelijk of geestelijk kwetsbaar en ook heeft Stichting Actief Samenleven veel aandacht voor toenemende eenzaamheid onder ouderen. Veel bedrijven (46) dragen de pokerrun een warm hart toe en sponsoren de pokerrun gul.

Mits in bezit van een rijbewijs mag iedereen meedoen aan de Pokerrun. Jong en oud, in clubverband of solo of met z'n tweeën, ongeacht type motor, trikes, zijspannen, oldtimers. De start is om 8.30 uur en finishen is mogelijk tot 17.00 uur in Hoogeveen.

Meerdere keren inschrijven

Bij elk van de bovengenoemde clubs kan men zich inschrijven vanaf 8.30 uur. Het inschrijfgeld is 5 euro maar meerdere keren inschrijven mag ook. De finish is altijd in Hoogeveen. Deelnemers bepalen zelf welke clubs ze bezoeken. Er is geen vaste route en het is ook niet verplicht om bij alle clubs langs te gaan. Bij elke club ontvangt men een stempel op het inschrijfformulier en een speelkaart in een dichte envelop. Deze envelop wordt pas opengemaakt bij de finish in Hoogeveen door een deskundig team van gewiekste pokeraars. Degene met de hoogste kaart (carre, fullhouse et cetera) wint een beker met een kleine geldprijs en bourgondische lunch voor 2 personen bij De Koffiepot in Hoogeveen. Hoe meer clubs bezocht worden hoe hoger de kans op een prijs. Bij minimaal 5 enveloppen (kaarten) dingt men mee naar een prijs.

Demoraces Unicycle motoren

MC Motorhead houdt die dag vanaf 15.00 uur demoraces van Unicycle motoren. Unicycles zijn motoren waarvan de complete voorkant verwijderd is. Het voorwiel en de voorvork gaan eruit en aan de zijkanten worden twee buizen bevestigd, die als een soort slee werken. Het achterwiel wordt vaak vervangen door een oud crosswiel. Het zadel wordt naar achteren verplaatst en de coureur hangt als het ware achter op de motor. Het stuur wordt meestal op de bovenste framebuis bevestigd, waar de coureur zich dan aan vast kan houden en gas kan geven. De houding en plaats waar de coureur en stuur zich bevinden zijn dus belangrijk. Zo komt bij gas geven de voorkant omhoog en met het lichaamsgewicht van de bestuurder wordt gestuurd door de balans naar de zijde waar de coureur heen wil te verplaatsen.

De muziek wordt verzorgd door een Request DJ. Een plaatje aanvragen kost een euro en gaat uiteraard naar het goede doel.

Zie voor meer info www.pokerrunmcmotorhead.nl of de facebookpagina van de pokerrun: Pokerrun MC Motorhead.