Glaskunst gered uit slooppand aan Griendtsveenweg

Hoogeveen - Een inwoonster van Hoogeveen, die anoniem wenst te blijven, heeft twee glazen kunstwerken gered uit het voormalig schoolgebouw aan de Griendtsveenweg.

Het gaat om twee glaspanelen van Folkert Haanstra, docent van de Academie Minerva in Groningen. De Hoogeveense maakte dit bekend bij de Facebook-pagina Oud Hoogeveen.

Kunst in bijzondere gebouwen

Het gaat in totaal om meerdere kunstwerken die achterbleven. De glazen panelen zijn beschadigd, maar ze zijn tenminste bewaard. De beheerders van deze pagina stellen dat Hoogeveen een pijnlijke relatie heeft als het gaat om kunst in en aan bijzondere gebouwen. ‘Soms lukt het dit te redden, soms gaat het de container in. De laatste gebruiker, het Roelof van Echten College is blijkbaar uit het pand vertrokken zonder dat de directie met zorg gekeken heeft wat er achterbleef, en ook een ambtenaar van de gemeente Hoogeveen heeft het pand geïnspecteerd en geconstateerd dat er niets van waarde meer in zat. Blijkbaar loopt het nog steeds niet goed bij de gemeente, als het gaat over de beoordeling van panden.’ Volgens Oud Hoogeveen zijn de glaspanelen overgebracht naar dit gebouw toen de Iemenhof (Van Limburg Stirumstraat) naar dit pand overging.

De beheerders van Oud Hoogeveen De glazen panelen zijn beschadigd, maar ze zijn tenminste bewaard. Nu is de vraag: wie heeft een idee voor deze panelen? En wie heeft de vaardigheid om de nodige restauratie uit te voeren?

De redactie is op de hoogte van de huidige verblijfplaats en kent degene die ze heeft gered.