Echtpaar Van Veen viert diamanten huwelijk

Hollandscheveld – Op 6 mei 1959 gaven Jan en Aukje van Veen elkaar het jawoord. Afgelopen maandag vierden ze, met kinderen en kleinkinderen, hun 60-jarige huwelijksfeest. Namens de gemeente Hoogeveen kwam wethouder Gert Vos op felicitatiebezoek met een mooi boeket bloemen.

Jan van Veen (84), geboren in Hollandscheveld, en Aukje van Veen-De Vries (80), geboren in Bolsward, leerden elkaar kennen toen Aukje op vakantie was in Drenthe. Al spelend met een strootje in Aukjes nek probeerde Jan haar aandacht te krijgen. Dit lukte uiteindelijk en vier jaar later stapten ze in het huwelijksbootje.

Jan begon zijn carrière bij het spoor en eindigde zijn carrière als ondernemer van een drukkerij en leesmap. Dit familiebedrijf runde hij jarenlang samen met zijn broers. Aukje was werkzaam bij een linnenfabriek en zag later het verzorgen van haar gezin als belangrijkste taak, wat ze altijd met veel liefde en toewijding heeft gedaan. Ze werden gezegend met 4 kinderen en 10 kleinkinderen, voor wie ze ook nu nog altijd klaarstaan.

Reizen

Samen hebben ze altijd hard gewerkt, maar ook veel van het leven genoten door samen vele reizen te maken. Daarnaast haalden ze veel plezier uit hun hobby’s; Jan van zang en Aukje van volksdansen. Nog steeds genieten ze volop van het leven en maken samen nog vele fietskilometers door hun prachtige Drenthe. Volgens het echtpaar is de gouden tip voor een lang en gelukkig huwelijk: ‘Het is geven en nemen in een huwelijk, maar je moet altijd meer geven dan nemen’. Foto: Martin Schonewille