Lexis Crossloop Zuidwolde trekt veel lopers

Zuidwolde - In Zuidwolde stond zondag in het Faliebergbos de Lexis Crossloop op het programma. Gestart werd met de Canicross (een loper met een hond). Dennis Dekker werd knap vierde.

Daarna kwamen de jongsten aan bod. Nora Lynn Otten kwam bij de meisjes 6-9 jaar als eerste over de streep. Gevolgd door Bo Kuhnen en Lieke van der Most. Bij de meisjes 10-12 jaar werd Tess Kuhnen knap eerste. Casper Dekker werd tweede bij de leeftijd jongens 10-12 jaar.

Zwaar parcours

Om 13.30 uur kwam een grote groep sporters uit op de 5 en 10 kilometer. Het was een zwaar parcours met een aantal vervelende heuveltjes en veel wind. Bij de dames 5 kilometer werd Tamara de Vries ruim eerste in een tijd van 21.44. Tamara loopt het laatste half jaar sterk en staat regelmatig op het podium. Clari Rolleman werd tweede in een tijd van 23.45 en Marielle Lensen derde in een tijd van 23.59. Bij de heren 5 kilometer werd Horst van den Berg knap tweede in een tijd net boven de 20 minuten.

De 10 kilometer bestond uit twee zware ronden. Dij de dames was het een spannende strijd om plek 1 en 2. Ine Strijker uit Ruinen werd net tweede in een tijd van 42.08. Het was voor haar een training. Woensdag wil hij weer strijden om een podiumplek tijdens de 5 kilometer Erflandenrun (Erflanden Hoogeveen).

Antien van der Vegt werd onderweg onder andere aangemoedigd door haar eigen kinderen. Dit gaf haar een extra boost Ze werd dan ook knap derde in een tijd net onder de 46 minuten. Daarmee was ze dik tevreden.

Gas er op

Bij de mannen op de 10 km ging de strijd om plek 1 en 2 tussen Maarten van Dijk en Harm-Jan Martens (beiden uit het BBRWteam) het was voor hun een progressieve duurloop binnen een wedstrijd. Bij 8 kilometer ging het gas er volledig op. Harm-Jan Martens kwam net als eerste over de streep in een tijd van 38.03 en Maarten van Dijk kwam een seconde later over de eindstreep. Het was een spannende strijd tussen beide heren. Jeroen Thalen werd knap derde in een tijd van 39.24.

De organisatie was dik tevreden met het aantal deelnemers en het verloop van de wedstrijd.