Nuttige overwinning voor Hodo tegen KSC

Schoonoord - De spanning in de bovenste regionen van de zondag 4e klasse E blijft om te snijden. Voor Hodo was het zaak om de uitwedstrijd tegen KSC in Schoonoord tot een goed einde te brengen. Dat lukte prima, want de ploeg van trainer André Blom behaalde een verdiende overwinning.

Met de einduitslag van 0-2 kwam KSC er nog genadig van af. Hodo had de score veel hoger kunnen laten uitvallen als het de kansen had benut die het kreeg. Tegenstander KSC vocht nog voor het winnen van de tweede periode en zo stond er voor beide partijen nog echt wel wat op het spel. Vanaf het begin probeerde KSC het een vechtwedstrijd te laten worden. De ploeg schuwde niet om regelmatig de botte bijl te hanteren om zo het spel van Hodo te ontregelen. Hodo liet zich echter niet van de wijs brengen en in de 10e minuut kwam Hodo op voorsprong. Spits Patrick Timmerman was sneller dan alles en iedereen en hij bleef oog in oog met KSC-keeper Venema heel erg koel en hij plaatste de bal in de verre hoek. Even later had de gelijkmaker ook op het scorebord kunnen staan, maar de inzet van John Borsboom werd door Marcel Pol via de paal uit het doel gehouden.

Voorsprong uitbreiden

Na een half uur kon Hodo de voorsprong uitbreiden. Een goede aanval via Ricardo Benjamins eindigde in een corner. Uit die corner kreeg Dave Padding de bal en hij schoot de bal in het KSC-doel. De 0-2 voorsprong ging de thuisploeg irriteren en KSC zocht de zondebok in scheidsrechter Dijkstra uit Groningen. Werkelijk elke beslissing van de beste man werd bekritiseerd door KSC, was het niet vanuit het veld dan wel vanaf de dug-out. Dit terwijl er maar één ploeg terecht vragen kon stellen bij enkele beslissingen van de scheidsrechter, Hodo-speler Peeks werd op een belachelijk wijze onderuit geschopt door Jordin Blaak, maar de KSC-speler kreeg geen kaart. Toen even later de doorgebroken Dave Padding onderuit werd gehaald door Bart Kootstra dacht iedereen aan een rode kaart, maar de verdediger die een lastige middag had tegen Padding, kwam er genadig af met geel. KSC probeerde de aansluitingstreffer te maken om zodoende er nog een wedstrijd van te maken, maar dit lukte niet. Aan de andere kant had Hodo de score kunnen uitbouwen als het vizier iets scherper had gestaan.

Grootste kans

Grootste kans voor Hodo was in de slotfase voor Patrick Timmerman, maar de een tegen een situatie werd een prooi voor KSC-keeper Venema. Na afloop overheerste de tevredenheid in het Hodo-kamp, drie punten in de knip en de benen heel gehouden. Aanstaande donderdag speelt Hodo thuis tegen Bargeres, aanvang van deze wedstrijd op sportpark ’t Hoge Bos is 19.00 uur.