Studenten Alfa-college wassen auto's voor goed doel

Hoogeveen - Vanaf het Alfa-college worden er jaarlijks projecten gedaan in Bosnië en Herzegovina. Dit wordt georganiseerd vanuit de organisatie Out of Area. Out of Area zet zich in voor mensen in gebieden waar dat hard nodig is. Zij werken dan ook samen met vrijwilligers in Nederland, waaronder dus studenten van het Alfa-college.

Door het aanbieden van leerzame activiteiten en het opknappen van onder meer scholen, jeugdcentra en kinderdagverblijven verbeteren zij de leefbaarheid in die gebieden. Een groep studenten van de opleidingen Welzijn en Techniek gaat vanaf 14 mei een week meehelpen om de basisschool Tuholj in de buurt van Kladanj op te knappen. Naast het opknappen van de school gaan zij ook met de kinderen van deze basisschool leuke activiteiten doen.

5 euro

Nu is er voor de materialen die ze daarvoor nodig hebben nog geld nodig. Daarom houden de studenten een autowasdag op maandag 6 mei. Iedereen kan dan op het plein van het Alfa-college aan de Voltastraat voor 5 euro zijn of haar auto laten wassen. Deze actie begint om 9.00 uur en gaat door tot 16.00 uur.

Op deze manier hopen de studenten een mooi bedrag op te halen om de school waar ze gaan helpen een beter aanzicht te geven.

Meer informatie over de stichting is te vinden op www.outofarea.nl