Tour naar vindplaats van meisje van Yde

Assen - Begin mei vindt de zesde editie van de Nationale Romeinenweek plaats. Een week die volledig in het teken staat van de geschiedenis van de Romeinse tijd in Nederland.

Op zondag 12 mei om 11.00 en 13.30 uur biedt het Drents Museum een exclusieve tour aan naar de vindplaats van het meisje van Yde, een van de kinderen die in de Romeinse tijd werd geofferd. Tickets zijn alleen online verkrijgbaar via https://tickets.drentsmuseum.nl/activiteiten (vol=vol).

De rondleiding start in het museum waar de museumdocent vertelt over het meisje van Yde en andere bekende veenmummies, waaronder het meisje van Rost (Duitsland) en het meisje van Drobnitz (Duitsland).

Na deze inleiding bezoeken de deelnemers het meisje van Yde. Vervolgens stappen zij in de bus om de vindplaats van het meisje van Yde te bezoeken. Ter plekke wordt uitgelegd hoe het landschap er 2.000 jaar geleden uitzag en hoe zij werd gevonden. Een bijzonder verhaal, dat op deze unieke locatie helemaal tot zijn recht komt. Van 4 tot en met 12 mei is het Nationale Romeinenweek. Onder het motto ‘Waar zijn de vrouwen?’ staan dit jaar de (vergeten) vrouwen van de Nederlandse geschiedenis centraal.

Hun verhalen komen tot leven in een week vol activiteiten door heel het land, van tentoonstellingen tot lezingen, van kooklessen tot theater en van beauty-workshops tot wandeltochten.

www.romeinenweek.nl