Vraag op tijd je visum voor Australië aan

Dit artikel wordt u aangeboden door VisumBuitenland.nl

Als je geen visum voor Australië hebt, kom je het land niet in. Laat je vakantie of zakenreis niet verpesten: vraag het benodigde visum tijdig aan.

Vergeet niet op tijd je visum voor Australië aan te vragen

Australië is een geliefd land onder reisliefhebbers. Vooral backpackers reizen graag af naar Down Under, om een paar maanden werken af te wisselen met reizen. Maar ook puur als vakantiebestemming is Australië populair. Bruisende steden als Sydney, Melbourne en Canberra worden afgewisseld met onbeschrijflijk mooie natuur. Houd je van woestijnen, watervallen, regenwouden en stranden? Dan is Australië geknipt voor jou. Wat je ook gaat doen, zorg ervoor dat je je vakantie niet vooraf al verpest: vraag op tijd je visum voor Australië aan.

Heb ik een visum nodig?

Zowel vakantiegangers als zakenreizigers hebben een visum nodig voor Australië. Voor zakelijke en toeristische reizen heb je het eVisitor visum voor Australië nodig. Met dit visum mag je in Australië ook vrijwilligerswerk doen of een korte studie of training volgen. Wil je betaald werk verrichten in het land, bijvoorbeeld om je verblijf te bekostigen? Dan voldoet het eVisitor visum niet, maar heb je een werkvergunning of Working Holiday Visum nodig.

Tijdnood op het vliegveld

Zorg ervoor dat je altijd tijdig, dus ruim voor je geplande vertrek, je visum aanvraagt. Doe je dat online via het visumbureau VisumBuitenland.nl, dan ontvang je je eVisitor visum voor Australië meestal al binnen een paar dagen per e-mail. Als je haast hebt en een spoedaanvraag indient, wordt het visum met 90% zekerheid al binnen 3 dagen toegekend. Maar garanties daarvoor krijg je niet. Ontdek je pas op het vliegveld dat je een eVisitor visum voor Australië nodig hebt? Dan heb je een probleem. Je moet namelijk al bij het inchecken voor je vlucht een geldig visum kunnen laten zien.

Geen coulance mogelijk

Het is de taak van immigratiediensten om ongewenste reizigers zoals criminelen en terroristen te weren. Zij nemen deze belangrijke taak bijzonder serieus. Je hoeft meestal dan ook niet te rekenen op coulance, in wat voor vorm dan ook, als je niet over een geldig visum voor Australië beschikt. Heb je geen visum? Dan heb je helaas pech. Dit geldt zelfs als het gaat om een vervelende of zelfs schrijnende situatie, bijvoorbeeld als je last-minute een reis hebt geboekt omdat je de begrafenis van een overleden familielid in het buitenland wilt bijwonen.

Wees verstandig; regel je visum ver voor vertrek!

Als je er voor de volle 100% zeker van wilt zijn dat je reis probleemloos zal verlopen, moet je er simpelweg voor zorgen dat je op tijd controleert of je een visum nodig hebt voor jouw vakantie. Laat je goed informeren over welk type visum je precies nodig hebt en hoe je dit kunt aanvragen. Voor de meeste bestemmingen duurt het aanvragen van je visum bij VisumBuitenland.nl maar 5 minuten. De levertijd van het visum is afhankelijk van het land. Voor Australië is deze termijn een paar dagen. Spoedaanvragen worden meestal binnen 3 dagen verwerkt.