Ondanks buien summer feeling in centrum van Hoogeveen tijdens Modestad

Hoogeveen - Afgelopen zondag was een deel van de Cascade in het centrum van Hoogeveen weer omgetoverd tot een meterslange catwalk. Ruim honderd modellen presenteerden over de blauwe loper de laatste modetrends uit de voorjaars- en zomercollectie van vijftien winkels uit het centrum.

Deze koopzondag, waar de vierde editie van Modestad Hoogeveen onderdeel van was, trok wederom honderden mensen naar het centrum. De presentatie lag in handen van Manon Snoeker die het geheel op vrolijke wijze aan elkaar praatte.

Terwijl de muzikale beats uit de speakers klinken en de dansgroep de laatste pasjes doorneemt, zoekt het toegestroomde publiek een plekje langs de catwalk. In de geïmproviseerde omkleedruimte staan de modellen te trappelen voor de eerste ronde van de modeshow. Presentatrice Manon: ‘Aan de totstandkoming van deze dag hebben meer dan twintig bedrijven meegewerkt, een unieke samenwerking! Vandaag gaan we u laten zien dat Hoogeveen een echte Modestad is met heel veel leuke en verrassende winkels’.

De deelnemende winkels aan Modestad Hoogeveen zijn Van Uffelen, Cosmé Lifestyle, Hoogeveen Mannenmode, Vero Moda, Qinn, De Jongens, Maudd, Herqua Sports & Fashion, Fashion Lounge, Patent Woman, Livera, De Dames, A la Eve-Bridal Boutique, Blanke Schoenen en Taska Lederwaren.

Over de catwalk komen mode-items voor het hele gezin voorbij, in alle prijsklassen, soorten en stijlen, van casual, vrije tijd, hip, chique en sportief. De zomerse en hippe outfits bezorgen menig toeschouwer alvast een summer feeling. Vele items uit de herencollectie is een mix van klassiek en modern bestaande uit functionele, stoere en sportieve items. Naast fraaie en trendy kledingstukken uit de voorjaars- en zomercollecties komen ook schoenen, soms ook uit eigen winkel, en accessoires als tassen, koffers, sporttassen en zonnebrillen voorbij op de catwalk.

Voor wie zondag zijn aankopen deed in één van de deelnemende winkels profiteerde daarbij eveneens van de vele acties en kortingen die aangeboden werden.

Mode is mijn ding

Hetty Wunnink (51) uit Alteveer is met haar zussen en een nichtje naar het centrum gekomen. ‘We vinden het een leuk en mooi initiatief. Wat we ook mooi vinden is dat de modellen die meelopen allemaal verschillend zijn qua maat.’.

De 58-jarige Gerry uit Hoogeveen is geslaagd met haar aankopen bij Cosmé. ‘Ik kom naar mijn collega kijken die meeloopt met de modeshow.’

Bij Maudd is het een drukke bedoening. De gezellige zitjes en de pashokjes zijn bezet en de verkoopsters zijn druk in de weer om klanten te voorzien van een advies of het juiste kledingstuk. Tjitske Boer (71) uit Dwingeloo heeft vooral ideeën opgedaan bij de modeshow. ‘Ik heb vroeger een naaischool gehad, dus mode is wel mijn ding’. Tjitske omschrijft zichzelf als vestenfreak. ‘Ik heb er zo’n 25! In alle kleuren.’

Yvette Slot-van der Wal (46) staat met dochter Esmee van 13 jaar in de rij bij de kassa. ‘We hebben leuke dingen gezien op de catwalk. Ja, ook de mannelijke modellen! Haha!’ Yvette heeft witte sneakers in haar hand. ‘Eén van de modellen had deze aan tijdens de modeshow. Ik vind ze zo leuk, dus snel de winkel in.’

Achter de schermen is het eveneens een gezellige drukte waar de modellen zich klaarmaken voor de volgende ronde. Marjan en Hilda, beiden 49 jaar, lopen respectievelijk voor Cosmé en Patent. ‘We doen voor de derde keer mee. Het is hier achter de schermen gezellig, beetje het ‘ons kent ons’ sfeer. Dat we dit met z’n allen doen in Hoogeveen is mooi.’ De 19-jarige Jurjen heeft al vaker gelopen als model en showt tijdens Modestad Hoogeveen kleding van Fashion Lounge. ‘Het is gezellig en alles is goed opgezet.’

Oefenen

De acht modellen van Livera hebben letterlijk maar weinig om het lijf, maar zijn erg enthousiast over hun deelname. ‘We hoefden niet lang na te denken toen we gevraagd werden.’ Eén van hen is Nayomi Latulola, onlangs uitgeroepen tot Miss Beauty of Drenthe. ‘Ik vind het leuk om mee te doen. Ik kan dan meteen oefenen voor de verkiezingen van Miss Beauty of Netherlands.’

Chantal Stavast (12) en Corine Hatzmann (23) lopen voor Taska Tassenshop en Lederwaren. ‘Het is allemaal goed geregeld’. De dames showen fraaie tassen en koffers aan het publiek. Chantal: ‘Taska is een goede winkel. Mijn schooltas heb ik hier ook gekocht!’

De reguliere dansgroepen en de selectiegroepen van Top Fit Hoogeveen verzorgen eveneens tussen de rondes door hun geweldige dansmoves.

Samenloop voor Hoop

Tijdens de modeshow is er eveneens ruimte voor de organisatie van de SamenLoop voor Hoop, de 24-uurs durende wandelestafette voor kankeronderzoek die op 5 juli bij Strand Nijstad zal plaatsvinden. Hennie Bouwmeester: ‘We lopen vandaag met 12 personen om onze paarse shirts te showen op de catwalk. Wie belangstelling heeft voor de Samenloop is van harte welkom op de informatie-avond op maandag 29 april in de Magneet’.

Halverwege het mode-evenement krijgt Ciska Snel, docent fashion op het Alfa-college, uit handen van Johan Schomaker van brancheorganisatie INRetail de branche-erkenning uitgereikt. Schomaker: ‘Het Alfa-college is goed bezig door de verbinding te leggen met het regionale bedrijfsleven. Ze werken er echt hard voor. Ik ben er bijzonder trots op omdat dit de eerste erkenning is in Nederland die uitgereikt is’. Ciska Snel: ‘We mogen met elkaar trots zijn, want we hebben elkaar wel nodig’.

Voor de grand finale lopen alle modellen nog een keer over de catwalk en kan de organisatie, ondanks de enkele regenbui die gevallen is, wederom spreken van een geslaagd evenement. 

Bekijk hier alle foto's.