Hodo lijdt terechte nederlaag

Hollandscheveld - Hodo heeft dure punten laten liggen in de thuiswedstrijd tegen OVC’21 uit Ommen. De ploeg van trainer André Blom verloor met 0-2. Op de overwinning van de Ommenaren viel niets af te dingen. OVC’21 was de betere ploeg op het veld en ging compleet verdiend met de drie punten richting Ommen.

Door de nederlaag van Hodo blijft het spannend aan kop in de zondag vierde klasse E. Achtervolger Pesse kwam in puntenaantal op gelijke hoogte met Hodo door met 2-2 gelijk te spelen tegen Schoonebeek. Hodo blijft nog wel lijstaanvoerder doordat het doelsaldo van de Hollandschevelders beter is dan dat van Pesse.

Hodo begon niet goed aan de wedstrijd, de ploeg hanteerde teveel de lange bal en leed op het middenveld te snel balverlies. Tegenstander OVC’21 was voetballend de betere ploeg, maar in de beginfase leidde dat niet echt tot grote kansen. Voor Hodo was Timon Smeding met een kopbal gevaarlijk en een schot van Dennis van Veen ging net naast terwijl een schot van Jeffrey van Veen in twee instanties werd gepakt door OVC’21-keeper Wesley Haverkort.

OVC’21 was kansrijk met een kopbal van Robin de Wit en Stein Leuninge kon alleen op Hodo-doelman Pol af, maar hij speelde de bal net te ver voor zich uit waardoor Pol net eerder bij de bal was dan de aanvaller. Hodo grossierde in deze fase in onnodig balverlies en de spitsen kregen te weinig ondersteuning vanuit het middenveld. Net voor rust ging het mis voor Hodo. Jeffrey van Veen kopte de bal niet goed weg, Marc ten Cate ging te laat het duel aan en zo kon Stefan Herbrink opstomen richting het Hodo-doel. Toen doelman Pol de bal ook nog miste was het voor Herbrink een koud kunstje om de bal in het lege doel te werken.

Lange bal

Wie na de rust een ontketend Hodo had verwacht kwam bedrogen uit, de ploeg bleef maar de lange bal hanteren richting spits Patrick Timmerman, maar de hardwerkende Timmerman was kansloos in de duels met de lange verdedigers De Wit en Meijerink. Hodo-doelman Marcel Pol viel net na rust geblesseerd uit en hij werd vervangen door Arno Offerman.

In de 58e minuut kwam de 0-2 op het scorebord. Een goede vrije bal van Stein Leuninge bereikte de slim doorgelopen Robin de Wit en hij tikte de bal in het doel achter keeper Offerman. Hiermee was de wedstrijd gespeeld. De 0-2 bleef op het scorebord staan en Hodo had geluk dat Pesse niet profiteerde van de misstap van Hodo. Met nog vijf wedstrijden te gaan zal Hodo beslist beter moeten gaan voetballen, wil het kans maken op het kampioenschap.

Man van de wedstrijd: Patrick Timmerman