Voetbalclubs Hollandscheveld dupe van inbrekers: duizenden euro’s schade

Hollandscheveld - De voetbalclubs Hollandscheveld en HODO (ook uit Hollandscheveld) zijn in de nacht van zaterdag op zondag het slachtoffer geworden van inbrekers. Er lijkt niets te zijn buit gemaakt. De schade bij zaterdagclub Hollandscheveld is groot.

Bij VV Hollandscheveld hebben de daders zich met veel geweld toegang verschaft tot het clubgebouw op sportpark De Oosthoek. ,,Ze hebben meerdere keren met een steen op een dikke ruit van de kantine gebeukt. Uiteindelijk begaf de ruit het en zijn de daders daardoor binnengekomen’’, zegt voorzitter Jan Blokzijl tegen Dagblad van het Noorden.

Alarm ging af

In het pand werd een kassa vernield. ,,Een kassa waar helemaal geen geld in zat.’’ Waarschijnlijk zijn de inbrekers snel daarna op de loop gegaan omdat het alarm afging. Voor zover bekend, is er niets ontvreemd uit het clubgebouw dat in 2010 nog werd uitgeroepen tot de mooiste kantine van heel Nederland.

Blokzijl schat de schade op duizenden euro’s. ,,Voordat ze de ruit vernielden, is eerst nog geprobeerd om een buitendeur met een koevoet open te breken. En de kassa die is vernield, is een duur exemplaar.’’

Luikje van loket geforceerd

Hemelsbreed een kilometer verderop, bij zondagclub HODO was het ook raak. Daar kwamen inbrekers de kantine op sportpark ‘t Hoge Bos binnen door een luikje te forceren van een loket.

,,In de keuken werd een schuifdeurtje van een aanrechtkastje eruit getrokken. In dat kastje lagen handdoeken. Die hebben ze laten liggen. Het lijkt erop dat de daders ook niet verder zijn geweest dan de keuken. We missen geen spullen en de schade is bij ons gelukkig nog redelijk beperkt gebleven’’, zegt secretaris Tiemen Stevens.