Pesse morst dure punten

Pesse - Na vorige week te hebben moeten toestaan dat Hodo over hen heen kwam, ging nu het vizier voor Pesse weer op de eerste plaats van de ranglijst. Dit moest dan gebeuren tegen Schoonebeek. Alhoewel de ploeg de rust inging met een voorsprong wist het deze in de tweede helft niet te behouden.

In het begin van de wedstrijd was meteen te zien: Pesse was de sterkere ploeg. Het drong de tegenstander meteen in de verdedigende stellingen. Bijna was het ook al meteen succesvol, na een corner van Poeste wist Kleine richting doel te knikken. Maar doelman Berens kon de bal goed uit de bovenhoek te halen. Daarna bleef Pesse de betere ploeg, maar moest het wel accepteren dat Schoonebeek soms uit kon komen. Dit deed het niet zo gek vaak, maar bleek daaruit wel doeltreffend te zijn. Na een pass van Swieters was het Berens die de bal in de verre hoek via de paal binnen stuurde (0-1). Pesse liet het er niet bij zitten en ging meteen weer in de aanval.

Kansen

De ploeg kreeg wel kansen via Veninga en Slomp, maar beiden wisten niet te scoren. Vlak voor rust kon men dan toch de gelijkmaker maken. Na een korte corner legde van Wijk de bal klaar voor Casander op rand zestienmetergebied. Deze schoot de bal met veel gevoel in de bovenhoek achter Berens (1-1). Een terechte gelijkmaker voor de spelers van Pesse. Na de gelijkmaker was Schoonebeek even aangeslagen. Via een counter kreeg Slomp de bal na een mooie slalom goed op de schoen en kon in de linkerhoek plaatsen (2-1).

In de tweede helft ging Pesse op zoek naar de nekslag voor de tegenstanders. Het drukte Schoonebeek in de verdedigende stellingen, maar kwam niet tot echt uitgespeelde kansen. Zo kabbelde de wedstrijd voort en leken beide ploegen niet door elkaars verdediging heen te komen. Totdat er zich opeens een gigantische mogelijkheid voordeed voor de gasten. Na een pass van Steffens kwam als uit het niets Katuin oog in oog te staan met Zwets. De aanvaller maakte geen fout en schoot de bal slim binnen (2-2). Hierdoor leek Pesse even van de wijs. Bijna kon Schoonebeek nog een keer toeslaan. In de opbouw van Pesse ging het fout, waarna Katuin de bal wist op te pikken. In zijn actie keek hij goed om zich heen en zag de meegelopen Swieters. Deze kapte eerst handig de bal vrij en schoot vervolgens de bal richting doel. Maar doelman Zwets kon de bal goed redden. In de slotfase gaf Pesse nog even echt gas, met de ingekomen Steenbergen als breekijzer voorin. Bijna leek het dat Pesse toch nog het volle pond ging krijgen, maar na de goede actie van Van Wijk ging zijn inzet net naast.

Man van de Wedstrijd:

Arjan Kleine