Verdachte Hala E. stemt in met uitlevering naar Nederland

Londen / Hoogeveen - Hala E., de 47-jarige vrouw die wordt verdacht van de moord op Marcel Hoogerbrugge, stemt in met uitlevering naar Nederland.

Dat maakt Annemiek Meijer van RTV Drenthe bekend via Twitter.

De vrouw werd 29 augustus vorig jaar in Londen, waar ze woonde, opgepakt voor de moord in december 2017. Ze zit sindsdien daar in voorarrest. Het Openbaar Ministerie Noord-Nederland en de politie willen haar naar Nederland halen, maar dat lukte niet omdat E. zich verzette tegen de uitlevering.

Omdat de vrouw nog steeds in Groot-Brittannië is, heeft de recherche haar nog niet kunnen verhoren. De 47-jarige vrouw komt uit Soedan en kwam als vluchteling in Hoogeveen terecht. 

Het lichaam van de Hoogevener werd 20 december 2017 gevonden in zijn woning aan de Dr. Anton Philipsstraat, het pand naast de Welkoop. Zijn ouders hadden al een paar dagen niks van hem gehoord en maakten zich zorgen. Zij vonden het lichaam van hun zoon (49) in zijn bed. Hij bleek door grof geweld om te zijn gebracht. De politie en recherche hebben lange tijd onderzoek gedaan. Er is onder andere een flyeractie gehouden aan de  Dr. Anton Philipsstraat om meer informatie over de Hoogevener te krijgen en er is gezocht in het kanaal, dat achter de woning ligt.