Deze Drentse acts spelen tijdens het Bevrijdingsfestival in Assen

Assen - Van de metal van Blackbriar tot de liedjes van Hannah Mae en muzikale mixkunsten van dj Thyrza. Het Bevrijdingsfestival in Assen telt dit jaar maar liefst drieëntwintig bands en singer-songwriters uit Drenthe.

Zij schitteren naast de landelijk bekende headliners op het gratis toegankelijke festival aan de Baggelhuizerplas in Assen.

De symfonische metalband Blackbriar uit Assen staat zelfs op het hoofdpodium. Deze band nam in april nog een YouTube Award in ontvangst, omdat ze ruim honderdduizend abonnees op hun kanaal hebben. De vijfkoppige band is bezig met een nieuwe cd en gaat na de zomer op tournee met de metalband Epica.

De bands Sorry John en The Heck zijn bevestigd voor de Sena Performers stage. Zij hebben afgelopen jaar het Hit the North traject succesvol afgerond met een spetterend optreden op Eurosonic.

Lokale helden

De meeste Drentse acts zijn te vinden op de Heroes-stage van het Bevrijdingsfestival. Dit podium, gecreëerd voor aanstormend talent, heeft een plaats gereserveerd voor onder andere Sendeep, Libomodo, The Roosterz, Jason Staal, Hannah Mae en RemQ.

Op de dancestage staan vijf Drentse dj’s. Zowel Sheriff, Brent Electric, Thyrza, D-Brax als Mitchel King wisten een podiumplaats te bemachtigen, dankzij deelname aan de Freedom Dance Battle of Kunstbende.