Jan Strijker van Fashion Lounge: 'Wij kiezen bewust voor een relaxte sfeer'

Hoogeveen - Het centrum staat zondag 28 april in het teken van Modestad Hoogeveen. Een bruisend evenement van 13.00 tot 17.00 uur waar modezaken zich presenteren op de catwalk in de Hoofdstraat.

Anderhalf jaar geleden is Fashion Lounge verhuisd van het einde van de Hoofdstraat naar het middenstuk op nummer 166. ‘Op deze locatie helpen wij mensen graag met het vinden van een nieuwe outfit’, vertelt eigenaar Jan Strijker.

De toevoeging van het woord ‘lounge’ in de naam is destijds bewust gekozen. De ondernemer legt uit: ‘Wij hebben bewust de keus gemaakt om op een relaxte wijze ons bedrijf te runnen. Natuurlijk is omzet belangrijk, maar een dag met gezellige verkoopgesprekken geeft aan het einde van de dag voldoening. Wij willen dit uitdragen door veel ruimte in de winkel, een grote koffiecorner en een ongedwongen sfeer.’ In de zaak is ook een kapsalon, Haircreations, en een beautysalon, Be Yours Beauty, te vinden.

‘Wij volgen het modebeeld nauwgezet en zijn ons er goed van bewust dat mode kan worden voorgeschreven, maar dat uiteindelijk de consument bepaalt wat er wordt gekocht. De consument is altijd leidend. Vaak komen voorspelde trends wel door, maar ook veel beloofde trends juist niet. Daarom kijken wij ook wat de consument draagt en vragen we wat zij verlangen zodat wij snel kunnen bijsturen.’

Fashion Lounge heeft mode in het midden prijssegment voor zowel junior (maat 128 tot en met 176) als dames en heren. Ook is dit voorjaar een start gemaakt met streetwear. ‘Er is bij ons voldoende keus en iedereen is welkom. Het motto is echt: ‘niets moet, maar voel je vrij om lekker rond te kijken’. Wanneer wij mogen helpen doen wij dat graag, maar wanneer je echt zelf wilt kijken is dat geen enkel probleem. En hopelijk zien we je natuurlijk tijdens Modestad Hoogeveen.’