Harrie Kuiper van Van Uffelen: ‘Gezamenlijk Hoogeveen promoten’

Hoogeveen - Het centrum staat zondag 28 april in het teken van Modestad Hoogeveen. Een bruisend evenement van 13.00 tot 17.00 uur waar modezaken zich presenteren op de catwalk in de Hoofdstraat.

Van Uffelen is een redelijk nieuwe naam in Hoogeveen en laat daarom graag van zich horen én zien tijdens Modestad Hoogeveen. ‘Wij vinden het een mooi evenement om gezamenlijk Hoogeveen te promoten’, verklaart Harrie Kuiper de deelname aan Modestad Hoogeveen.

Van Uffelen is van oorsprong een familiebedrijf in het westen van het land, met hetzelfde kledingaanbod als de vroegere Schomaker Mannenmode-zaken, met het verschil dat ze naast herenmode ook damesmode in hun winkels hebben. Voormalig eigenaar Jos Schomaker van Schomaker Mannenmode had geen opvolging terwijl Pieter Cox, eigenaar van Van Uffelen Mode, juist graag wilde uitbreiden naar het noorden. Omdat het goede zakenvrienden zijn, was de zaak snel beklonken: Schomaker Mannenmode behoudt zijn eigen collectie aan merken met toevoeging van een nieuwe dameslijn. En misschien wel het belangrijkste, dezelfde gezichten lopen nog steeds in de winkel. ‘Schomaker Mannenmode is dus gebleven, alleen gedeeltelijk naar boven verhuisd zodat we ruimte konden maken voor de damesmerken. De merken zoals PME, Cast Iron, Vanguard en Blue Industry zijn in de shop beneden gebleven.’

Tijdens Modestad Hoogeveen laat Van Uffelen de mooie damescollectie met merken als Expresso, Opus, Geisha en Taifun zien. Kuiper: ‘Verder natuurlijk ook herenkleding, van casual tot gekleed. En ook de trouwcollectie mag niet ontbreken.’ Kuiper vertelt dat het merkenpakket momenteel wordt gefinetuned. ‘Daardoor hebben we nu naast Boss Black óók Boss Orange, wat nog een meer casual lijn van Hugo Boss is.’ Van Uffelen laat het tijdens de spetterende modeshow zondag allemaal zien met eigen modellen.