Winkelcentrum De Wielewaal in teken van feest tijdens Koningsdag

Hoogeveen - In de wijk Wolfsbos zijn ze helemaal klaar voor Koningsdag. De viering in en rondom wijkwinkelcentrum De Wielewaal duurt van 09.00 tot 16.00 uur. Natuurlijk kent deze dag de kinderrommelmarkt en is er te genieten van tal van andere activiteiten.

Naast alle plekjes op de kinderrommelmarkt zijn er kraampjes. Bloemen en planten, kleding, boeken, decoratie-artikelen, handwerk en het enveloppenspel, het is er allemaal. En aan de inwendige mens wordt ook ruimschoots gedacht.

Voor extra vertier tijdens deze dag heeft de organisatie zeker gezorgd. Zoals altijd enthousiast en energiek treedt Angelique Sabander naar voren met een aantal van haar streetdancegroepen. De kinderen laten graag hun kunnen zien als op de meest ‘snelle’ muziek wordt gedanst. De optredens van Top Fit worden afgewisseld met muziek en optredens die verzorgd worden door leden van de Stichting Urban Unity.

Zangkoor De Pelikaan laat een aantal meezingers horen. Met tussendoor een levenslied en een aantal evergreens wordt het een goede mix van deze en vervlogen tijden.

Tijdens het wandelen over de rommelmarkt komen bezoekers vast ook het duo Frank en Lobke tegen. Het jonge duo treedt regelmatig op. Op deze Koningsdag laten zij hun huidige repertoire graag aan het publiek horen.

Een coverband staat opgesteld naast de cafetaria. Deze onlangs geformeerde band, ‘Objection’ geheten, geeft zijn eerste try-out. Met rock-covers uit de jaren 70 tot 90 weten de muzikanten vast vele herinneringen bij het publiek naar boven te brengen. Zij zijn benieuwd hoe het publiek zal reageren. Krijgen zij de waardering voor het vele oefenen voor deze dag?

Race

Voor degene die liever naar auto’s kijkt die volop in beweging zijn, sta je goed bij het grasveld tegenover het winkelcentrum. Het Gear-RC Racing Team doet weer goed zijn best om te laten zien hoe er gestunt kan worden met de meest mooie radiografisch bestuurbare auto's. Speciaal voor de kinderen is er een kartbaan. Ook kunnen ze zich laten schminken of zelf proberen om een mooie graffity-afbeelding te maken. Zaterdag kunnen zij de spuitbus ter hand nemen en kijken of het lukt.

Natuurlijk hoopt de organisatie op mooi weer. Met tussendoor een dansje op de muziek en de aanschaf van een hebbedingetje wenst de organisatie iedereen een gezellige Koningsdagviering. Op zo’n dag voert plezier toch echt de boventoon.