Hoogeveen loopt schade op in titelrace

Silvolde - Nadat het Paasweekend nog zo voortvarend was begonnen met een 1-3 zege bij Achilles 1894, eindigde het maandagmiddag in mineur. Tegen Silvolde verdedigde men lange tijd met succes een 0-1 voorsprong, maar in het laatste kwart ging het mis en scoorde Evert Römer twee keer voor de thuisploeg.

Volgende week speelt Hoogeveen de inhaalwedstrijd tegen Hollandia. Dan komt het qua wedstrijden op gelijke hoogte met de concurrenten DEM en SDO. Bij winst gaat men de concurrentie voorbij en bedraagt het gat één punt. Winst is op dit moment echter geen vanzelfsprekendheid zo bleek ook tegen Silvolde.

Frivole spel was er even niet

Het frivole spel van eerder dit seizoen is er op dit moment even niet bij. Verdedigend stond het maandag echter lange tijd als een huis. Hoogeveen overleefde de eerste aanvalsimpulsen van de thuisploeg eenvoudig, maar kreeg na een kwartier wel een makkelijk gegeven strafschop tegen. Deze werd gemist door Roy Bouwman.

Met Shakki Mohamed als controleer voor de defensie kwam Hoogeveen er vervolgens steeds meer uit. Het bleef echter bij wat mislukte doelpogingen van afstand. De poging van Björn Zwikker was na een half uur wel succesvol. Een vervelende stuit zorgde ervoor dat doelman Vaarwerk het nakijken had.
Daarna leunde Hoogeveen met succes achterover. Silvolde was niet bij machte een gaatje te vinden en het publiek verveelde zich. Tot na driekwart wedstrijd het noodlot toesloeg voor aanvoerder Andy Kreeft. De verdediger, die soeverein speelde, greep naar zijn hamstring en moest geblesseerd het veld verlaten.

Silvolde drong aan en de defensie van Hoogeveen begon te wankelen. Het resulteerde een kwartier voor tijd in de gelijkmaker. Evert Römer werd helemaal vrijgelaten en kon de voorzet van Rick Bouwmeister in het lege doel werken. Het was het startsein van een enerverende slotfase die alle kanten op kon gaan.
Vlak voor tijd was het de thuisploeg die uiteindelijk de wedstrijd naar zich toe trok. Iedereen van Hoogeveen was naar voren. Saber Hendriks claimde een strafschop, maar het was uiteindelijk Peter Römer die vanaf de eigen helft zag dat keeper Nick Borgman uit zijn doel was en met een wereldgoal het thuispubliek in extase bracht.

Hoogeveen bleef verslagen achter en verzuimde de concurrentie op achterstand te zetten. Trainer Nico Haak reageerde na afloop nuchter. ‘Volgens mij gaat het erom dat je aan het eind van de rit bovenaan staat. We hebben vandaag een misstapje gemaakt, maar zijn nog steeds volop in de race. We hebben nog een aantal wedstrijden om ons terug te knokken en een prachtige wedstrijd thuis tegen DEM op het programma staan. Je moet echter ook reëel zijn. Als je voor het seizoen had gezegd dat we zes wedstrijden voor het eind nog mee zouden doen om de titel, had iedereen waarschijnlijk z’n handtekening gezet.’

 

Bekijk de samenvatting van de wedstrijd:

Bekijke de reactie van trainer Nico Haak: